„Sunt niște idioți, niște cretini!” Discurs violent după închiderea stadioanelor din Liga 1. Schimbarea radicală care îi așteaptă pe jucători

Robert Zanfir / 25.10.2021, 21:35
„Sunt niște idioți, niște cretini!” Discurs violent după închiderea stadioanelor din Liga 1. Schimbarea radicală care îi așteaptă pe jucători

Dumitru Costin, șeful Blocului Național Sindical, dar și cel care conduce AFAN, sindicatul fotbaliștilor din România, are o reacție violentă după ce autoritățile au luat măsura interzicerii spectatorilor pe stadioane.

Liga 1 a revenit la atmosfera tristă a partidelor fără spectatori. Arenele din țară au fost închise din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus, care face prăpăd în România. Măsurile luate de Guvern sunt însă criticate de mai mulți oameni din sistem sau din afara acestuia. Mircea Rednic și Sorin Cârțu au atacat decizia autorităților.

„Sunt niște idioți, niște cretini!” Discurs violent după închiderea stadioanelor din Liga 1.

Dumitru Costin susține că stadioanele din România nu trebuiau închise și că prezența celor cu certificat verde sau a celor vaccinați ar fi trebuit permisă la evenimentele sportive.

Cei care au decis să închidă porțile stadioanelor sunt niște idioți. cei care au decis așa sunt niște cretini! Au depășit orice limită cu această măsură!

Cum să interzici prezența măcar a vaccinaților într-o proporție să zicem de 30 la sută? Eu nu pot să înțeleg cum se iau aceste măsuri. Ei nu s-au consultat cu nimeni de specialitate, au decis așa, de la sine putere, gata, închidem stadioanele, închidem sălile.

N-au nicio consecvență, nicio continuitate în măsuri, nicio coerență, după care se miră de ce populația nu se vaccinează și nu dă curs mesajelor venite din partea unei autorități.
Dumitru Costin, președinte AFAN, pentru Gsp.

Șeful BNS spune că fotbaliștii vor fi obligați să aibă Certificatul Verde după ce legea va trece de Parlament. Nu doar jocurile, ci și antrenamentele vor fi considerate ca prezență la locul de muncă.

Schimbarea radicală care îi așteaptă pe jucători

Președintele BNS este convins că politicienii nu vor ca oamenii să fie testați gratuit, chiar dacă resurse financiare s-ar găsi.

„Știți că, în momentul de față, România are încă neaccesați vreo 300 de milioane de euro de la Comisia Europeană, fonduri disponibile pentru luarea unor măsuri care să producă reducerea impactului pandemiei? 300 de milioane!

Păi, cu banii ăștia rezolvai toate problemele legate de personal și logistică și îți ajungeau să testezi toată populația României de câteva ori chiar. Dar tu, stat român, nu vrei asta, vrei legi prin care să constrângi populația să meargă să achite din buzunar testele.

Are interes să prospere anumite firme, societăți care au ajuns la cifre de afaceri de milioane de euro de pe urma testelor. Statul privește acest lucru ca pe un business, nu ca pe o problemă de sănătate publică. Nu vor să tulbure aceste companii, care au în spate oameni care, ce credeți, sunt conectați tot la aparatul politic”, a mai spus Dumitru Costin.

Reprezentantul AFAN are și un exemplu de succes, NBA. Totuși, Dumitru Costin nu crede că modelul ar putea fi aplicat în România.

„NBA nu-și permite să vină astăzi să anunțe că un meci e amânat, cum a fost la Farul – FCSB! Credeți că în NBA ar fi permisă o asemenea mangleală cum s-a întâmplat în Liga 1 cu acest meci? Niciodată!”, a mai spus Dumitru Costin.