„Sunt stupefiat, nu pot să cred. Am pierdut un frate”. Poenaru, aproape să izbucnească în lacrimi după ce a aflat de moartea lui John Ene. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 22.03.2023, 12:43
„Sunt stupefiat, nu pot să cred.  Am pierdut un frate”. Poenaru, aproape să izbucnească în lacrimi după ce a aflat de moartea lui John Ene. EXCLUSIV

Fotbalul românesc a fost zguduit în această dimineață de vestea dispariției lui John Ene. Fostul antrenor de la Academica Clinceni a murit la doar 52 de ani, în somn, în urma unui infarct. El a fost, în toată cariera de antrenor, secund ori antrenori, dar a fost și pentru o perioadă scurtă de timp principal la Academica Clinceni.

Ilie Poenaru, devastat de moartea lui John Ene

Ilie Poenaru, antrenorul care a colaborat cel mai mult cu John Ene, este devastat de moartea fostului său coleg. Acesta a acceptat să vorbească cu Playsport despre ”Johnny”.

”Sunt stupefiat. Nu pot să cred. E incredibil, mai ales că am vorbit acum câteva zile cu el. Aveam o relație de prietenie, lucram de foatrte mulți ani împreună. Din 2012, când m-am dus la Clinceni, la Liga a treia. Cred că sunt mai mult de 20 de ani de când mă știu. E incredibil, nu îmi găsesc cuvintele.

Din păcate, am pierdut un prieten adevărat, un frate, un profesionist. Nu-mi găsesc cuvintele… Sunt foarte marcat. Când m-au anunțat ceilalți colegi ai noștri am rămas fără cuvinte”, ne-a spus Ilie Poenaru, în exclusivitate.

John Ene avea probleme medicale

Moartea lui John Ene a fost cauzată de un infarct. Ilie Poenaru ne-a spus că acesta avea probleme cu tensiunea, dar urma un tratament și părea să fie pe drumul cel bun.

”Avea niște probleme cu tensiunea de ceva timă. Era la tratament, se ținea de el. Acum câteva zile am vorbit cu el și era foarte bine, am râs, am glumit. L-am întrebat ce face, cum este, cum se simte, dacă se ține de tratament.

Avea probleme cu tensiunea și când lucram împreună. Lucrurile se reglau, își revenea, mergea la control. Chiar nu știu ce să mai zic. E prima oară în viața mea când nu pot să îmi găsesc cuvintele. E greu de acceptat. Am trăit momente foarte frumoase împreună, ne cunoaștem de o viață. Am avut multe satisfacții, bucurii, împreună, am suferit împreună… Era un adevărat camarad, era mereu pozitiv. Sunt în stare de șoc”, ne-a mai spus Ilie Poenaru.

John Ene, omul din spatele lui Ilie Poenaru

Ilie Poenaru ne-a vorbit și despre cele mai frumoase momente trăite alături de Ene, amintind de sezonul în care a promovat alături de Academica Clinceni, dar și de sezonul în care a dus echipa în playoff.

Mai mult, Poenaru și-a amintit și de un sfat primit de la fostul său colaborator. De fiecare dată când era criticat, fostul antrenor de la Academica Clinceni era sfătuit să nu pună la suflet.

”Când am promovat, când am obținut calificarea în playoff, doar noi știm cât ne-am chinuit și cât am suferit… Au fost foarte multe momente frumoase, lângă el nu puteai avea momente urâte. Era un om spontan, pozitiv.

Când mă vedea supărat, abătut, venea la mine, mă lua în brațe și îmi spunea: fratele meu, stai liniștit, o să fie bine. Le rezolvă, o să vezi, o să fie totul așa cum o să vrem noi. Și de obicei așa era. Ne dădea energie.

La noi, în România, se comentează mult, lumea te judecă după un lucru sau altul, mai bine sau mai prost făcut. După un rezultat mai rău ți se reproșează anumite lucruri… el venea la mine în cameră și îmi spunea: încearcă să nu pui la suflet ceea ce ți se spune sau ți se reproșează, pentru că eu cred foarte mult în tine, văd ce faci tu și faci bine ceea ce faci, nu te abate de la ceea ce faci tu, nu te uita în stânga și în dreapta, pentru că ești pe drumul cel bun. Ascultă-l pe fratele tău, asta era vorba lui”, a încheiat Ilie Poenaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe