Supărarea lui Mircea Lucescu, după finalul drumului european pentru Dinamo Kiev. Antrenorul român a identificat marea problemă a echipei sale

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.12.2021, 14:04
Supărarea lui Mircea Lucescu, după finalul drumului european pentru Dinamo Kiev. Antrenorul român a identificat marea problemă a echipei sale

Mircea Lucescu a părăsit în acest sezon competițiile europene încă din faza grupelor. Dinamo Kiev a pierdut și ultimul meci al grupei E din UEFA Champions League, scor 0-2 în deplasare cu Benfica, și a terminat astfel pe ultimul loc, ratând accederea în play-off-ul pentru optimile Europa League.

Mircea Lucescu s-a declarat mulțumit în mare parte de prestația jucătorilor săi, în ciuda faptului că Dinamo Kiev a obținut doar un punct în grupă

Campioana Ucrainei a reușit să obțină doar un punct în grupa din care au mai făcut parte Barcelona și Bayern Munchen. Chiar în meciul tur cu Benfica, de la Kiev. În rest înfrângeri pe linie pentru echipa lui Mircea Lucescu.

Cu toate acestea, antrenorul român în vârstă de 76 de ani a fost mulțumit de jocul arătat de echipa sa în meciurile din această grupă extrem de dificilă. Poate chiar cea mai dificilă din câte puteau exista în această ediție de Champions League.

„Il Luce” a subliniat faptul că echipa sa, formată în mare parte din jucători tineri, a reușit să se ridice de cele mai multe ori la nivelul adversarilor foarte puternici pe care i-a întâlnit.

Care este supărarea antrenorului român

Totuși, Lucescu a semnalat și o problemă majoră a lui Dinamo Kiev. Aceea că fotbaliștii săi încep să presteze un fotbal de calitate doar în momentul în care sunt conduși și nu mai au o presiune pe umeri.

Sunt satisfăcut de calitatea jocului echipei mele în cea mai puternică grupă din Liga Campionilor. Au fost adversari dificili. Dar în niciun caz nu pot fi mulțumit de rezultate, pentru că puteam să obținem mai multe puncte.

Totuși, n-ar trebui să uităm că întreaga noastră linie defensivă este formată din jucători tineri, care au între 19 și 21 de ani. Tinerețea lor și lipsa de experiență nu pot aduce deocamdată calitate în jocul defensiv.

Nu ar trebui să uităm că în aproape toate meciurile am jucat de la egal la egal cu echipe importante. Printre cele mai bune din Liga Campionilor. Sunt mulțumit de jocul nostru. Am observat progresul jucătorilor. Un singur lucru mă îngrijorează. Încep să joace numai după ce dispare presiunea, după ce comit greșeli și primesc goluri”, a declarat Mircea Lucescu la finalul partidei de la Lisabona.

Îl regretă pe Mircea Lucescu! Ce bornă negativă a atins Sahtior Donetsk în actuala ediție de Champions League

Când are loc tragerea la sorți a optimilor UEFA Champions League. Cum arată cele două urne valorice