SUPER INTERVIU. Mesajul lui Florin Talpan de ziua lui: „Nu mai sunt același om! Sunt descurajat, îmi e lehamite. Mi-au tăiat 2440 de lei din salariu. N-am avut 5 lei în buzunar!”

Cătălin Mureșanu / 23.04.2021, 15:00
SUPER INTERVIU. Mesajul lui Florin Talpan de ziua lui: „Nu mai sunt același om! Sunt descurajat, îmi e lehamite. Mi-au tăiat 2440 de lei din salariu. N-am avut 5 lei în buzunar!”

 

  • Florin Talpan a împlinit, miercuri, 48 de ani. Juristul clubului Steaua a oferit un interviu pentru PlaySport.ro prin care își strigă nemulțumirea față de tot ce se întâmplă în clubul militar. Acesta spune că, după ce, în ianuarie, i s-a tăiat suma de 2440 lei din salariu, se simte descurajat și-i este lehamite, dezvăluie că au fost momente, la procese, când nu a avut cinci lei în buzunar și continuă atacurile la adresa lui George Ogăraru.
  • Talpan nu înțelege cum fostul fundaș poate încasa 4.000 de euro lunar, nu-i vede rolul la Steaua și crede că Miodrag Belodedici ar fi mult mai indicat în acest post.
  • Talpan mărturisește că, până acum, nu a văzut pe noul stadion al Stelei, nu a fost invitat și nu i s-a permis să intre, cei din conducere motivând că ar apărea imagini în presă.
  • De ziua lui, juristul își dorește sănătate și și-a propus să devină General.

 

Bună ziua domnule Talpan și la mulți ani pentru ziua de naștere…

Vă mulțumesc că v-ați adus aminte.

Apropo de adus aminte, puțini au făcut-o în mediul online, iar aici mă refer la site-ul CSA Steaua unde, de obicei, se practică astfel de urări pentru oficiali, foști campioni, personalități, cum este și normal…

Ce să spun eu? Am observat, însă nu pot eu să oblig, fiecare face ce vrea. Consider că, în ultimii 20 de ani, am făcut și eu ceva pentru acest club și poate meritam o simplă urare. Am readus numele, marca și palmaresul, fără mine acest lucru nu ar fi fost posibil, datorie mie au clubul de fotbal. Acolo sunt oameni buni să-mi bage bețe în roate și dumnevoastră mă întrebați de la mulți ani… La câte se întâmplă nu mă mai impresionează un astfel de detaliu. Uite, m-au sunat avocați care m-au văzut, poate, o singură dată în sala de judecată. Și așa e, ori pui urări pentru toată lumea, ori nu pui deloc, nu stai să faci selecție în funcție de cum te înțelegi cu unul sau cu altul, trebuie să te gândești la ce au făcut oamenii pentru Steaua. Am urmărit și eu site-ul și… ce să spun, din ce văd eu sunt postate doar victoriile, când pierde Steaua, nu prea apare nimic. Ori așa ceva nu e normal, dacă tot vrei să informezi suporterii. La volei, la handbal, când Steaua ia bătaie, nu e trecut.

Mi-au luat 2440 lei din banii mei munciți”

Suporterii v-au sunat, foste glorii?

Mă bucur că m-au sunat suporterii, să știți că am primit foarte multe telefoane de la cei care m-au înțeles și au fost alături de mine, au fost și persoane pe care nu le cunoșteam, nu aveam numărul lor. Să am pretenții la o urare de la cei din club, când mi-au tăiat salariul și din ianuarie, lună de lună, mi-au luat 2440 lei din banii mei munciți?

Nu s-a rezolvat această problemă? Măcar ați aflat care a fost motivul?

Tot încerc să aflu și nu îmi spune nimeni, pur și simplu nu îmi pot răspunde. Să fie clar, eu îmi vreau acești bani înapoi, nu e posibil să lupți atât, să ai rezultatele mele, fără mine nu se auzea de numele Steaua, iar ei îmi taie din salariu! Nu o să renunț, nu te atingi, frate, de banii mei… e munca mea, nu știe nimeni câtă suferință este în spate. Și îmi vreau și banii din urmă, tot ce mi-au oprit. Am discutat cu noul comandant (n.r. colonelul Răzvan Bichir) și mi-a promis că se interesează, aștept și eu. Nu e posibil așa ceva! Ce motivație să mai am când merg la proces când avocații lui Gigi Becali sunt plătiți cu miliarde, iar eu, au fost cazuri, nu am avut cinci lei în buznar. În plus, la club sunt angajați oameni pentru stadion care stau degeaba, iar Ogăraru ia 4000 de euro pe lună. Pentru ce? Sunt oameni care-i fac munca lui Ogăraru, se calcă lumea pe picioare în club. Angajăm pentru stadion, se fac detașări, vin tot felul de personaje cu tot felul de probleme. Treaba lor, însă mie să-mi dea banii mei munciți, atât și nimic mai mult. Nu am cerut promovări, chiar dacă, vă recunosc, mi-am dorit la un moment dat și acest lucru, mai ales când văd ce oameni sunt promovați.

„Mă credeți că eu nu am văzut, până acum, stadionul. Nu am intrat. Ce? Are voie Talpan?”

Apropo de stadion, ce părere aveți…

Stai, ce părere să am eu de stadion?

Nu am apucat să termin întrebarea…

Nici nu trebuie! Mă credeți că eu nu am văzut, până acum, stadionul. Nu am intrat. Ce? Are voie Talpan? Ce să caut eu acolo, lasă că a intrat Mustață, dar Talpan nu poate, are interzis.

interviu_florin_talpan
Stadionul Steaua este aproape aproape finalizat

A venit cineva să vă interzică acest lucru?

Eu întreb de ce nu a venit nimeni să mă invite și pe mine. Au spus că dacă intru acolo o să fac poze și vor apărea în presă. Ăsta e motivul invocat. A intrat Mustață, și-a făcut fotografii în toate unghiurile, a dat și în presă. Să știi că am făcut hârtie când a fost cehstiunea asta cu Talpan, însă au mușmalizat, deși spun că vinovații ar fi trebuit să plătească. Iar dacă am văzut că este așa, ce să fac, să rup lacătul să intru? Nu, merci!

L-ați contestat, în mai multe rânduri, pe domnul George Ogăraru. Cine credeți că era în măsură să ocupe funcția dânsului?

În primul rând i-am contestat salariul domnului Ogăraru. Și o s-o fac în continuare, nu mă interesează pe cine deranjez. Nu e posibil să câștigi 4000 de euro la un club de liga a treia! Sunt bani publici, nu se poate așa ceva. Acest club, cu un asemenea brand, trebuie să se finanțeze din sponsorizări, din marketing, nu din banul public. Vă dau un exemplu: Oțelul Galați, care e tot la acest eșalon, un brand infinit mai mic decât Steaua, are un magazin virtual senzațional. Petrolul, la fel. Aici nu se face nimic, absolut nimic, se stă și, în timpul programului, facem reclame pentru firme private.

„Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este anonimă!”

La cine vă referiți?

george-ogararu-steaua
George Ogăraru este contestat de Florin Talpan

La domnul Ogăraru. Acest personaj nu se justifică, ia-m spus și noului comandant. Am înțeles, a jucat la Steaua, unde a mai fost el prin străinătate, însă nu se poate compara cu un Lăcătuș, cu un Pițurcă, oameni care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. Eu pe Miodrag Belodedic l-aș fi văzut în funcția asta, ar fi fost un excelent ambasador. Am văzut că, acum, Ogăraru merge la Monetăria Statului să facă niște medalii, monede, o nouă cupă pentru sărbătoarea de 7 Mai. Acolo ar fi trebuit să meargă Talpan, să facem un contract prin care să obținem și bani din asta, nu să dăm. Steaua, la ce brand este, chiar și așa, în liga a treia, trebuie să primească bani, nu să dea. La mine au venit foarte mulți oameni puternici din punct de vedere financiar, cu firme importante, care ar fi vrut să sustină. I-am direcționat către cei din club și le-au spus că e ok, facem, însă să nu apară Talpan. Când au auzit, au fugit. Cum fără Talpan? Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este anonimă! Nu există performanțe de ani buni. Nu s-au mai luat campionate la handbal, rugby, hockey. Eu iubeam echipa de hockey, aia de acum 20 de ani…ce performanțe a avut Steaua la secțiile astea? Bate vântul.

Ce dorință aveți, domnul Talpan, de ziua dumnevoastră?

În primul rând, sănătate. În meseria mea am avut multe nopți nedormite. Vă dau un exemplu: De curând, un coleg de-ai mei, Lucian Florescu, Secretar General al Colegiului Consilierilor Juridici București, s-a stins din viață la doar 52 de ani. Nu e o meserie ușoară, există mult stres. Sunt descurajat domnule și îmi este lehamite de tot ce se întâmplă. Nu sunt același om care ar trebui să fiu, chestia asta, cu salariu, m-a lăsat fără dorință. Și nu o să mă ascund, îmi doresc gradul de General, am luat examenul la Universitatea Generală de Apărare cu media 10.