Superliga Europei revine în actualitate! Florentino Perez rămâne „capul răutăţilor”

George Drafta 24.01.2023, 16:59
Superliga Europei revine în actualitate! Florentino Perez rămâne „capul răutăţilor”

Preşedintele celor de la Real Madrid nu a renunţat la ideea sa năstruşnică de a înfiinţa o ligă a celor mai tari cluburi de pe continent.

Proiectul iniţiat în primăvara lui 2021 a fost abandonat. Dar nu rămâne de domeniul trecutului. Astfel şeful campioanei Europei încearcă să retrezească interesul pentru competiţia cluburilor bogate. Care în cazul aparişiei sale va minimiza rolul Champions League.

Doar că de această dată Florentino Perez încearcă să îşi atragă şi mai mulţi adepţi de partea sa. Astfel, proiectul iniţial ar suporta modificări de natură să îi mulţumească pe mai mulţi dintre şefii grupărilor cu nume din Europa. Astfel, acum s-ar vorbi despre 50 de cluburi din 12 ţări. Care ar urma să ia parte la competiţia megalomanică visată de preşedintele Realului.

Supremaţia Champions League pe continent este din nou ameninţată  / FOTO: Twitter
Supremaţia Champions League pe continent este din nou ameninţată / FOTO: Twitter

Cum va funcţiona noua structură

L`Equipe a aflat de intenţiile bossului trupei blanco. Iar celebra publicaţie franceză ar fi obţinut informaţii de culise. În privinţa felului în care ar trebui să funcţioneze noua variantă a Superligii Europei. Firma care se ocupă de proiectul competiţiei ar fi abordat şi grupări din campionate precum Belgia sau Danemarca, nu doar din ligile importante ale Europei.

Iar o altă modificare importantă faţă de varianta anunţată în urmă cu aproape doi ani este faptul că această ligă nu mai este una care să îşi păstreze an de an aceleaşi participante. Unul dintre motivele pentru care suporterii au protestat în 2021 şi au cerut renunţarea la această idee a fost faptul că echipele lor aveau garantat accesul în Superligă fără o performanţă înregistrată în întrecerea internă.

Un aspect inspirat din legislaţia UEFA  ar urma să funcţioneze şi în ceea ce priveşte această nouă ligă a granzilor de pe continent. Regulile fair-play-ului financiar vor fi se pare chiar mai aspre în această privinţă, conform aceleaşi surse.

Superliga Europei nu s-a mai transformat în realitate în 2021, dar poate reveni în atenţia publicului în acest an
Superliga Europei nu s-a mai transformat în realitate în 2021, dar poate reveni în atenţia publicului în acest an

Cum arăta varianta iniţială

12 cluburi fuseseră invitate în primă fază să ia parte la noua competiţie mamut a fotbalului european. Trei erau din Spania (Real Madrid, Barcelona, Atletico), șase din Anglia (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham) şi trei din Italia (Juventus, Milan, Inter). Doar trei dintre ele au rămas pe poziţii după ameninţările UEFA de excludere a lor din cupele europene.

O nouă încercare acum porneşte tot de la preşedintele Florentino Perez. Care nu a părut intitimidat de reacţia forului de la Nyon. Chiar dacă UEFA a încercat să atragă cluburile mari prin schimbarea formaului Ligii Campionilor din toamna lui 2024, acest lucru nu i-a mulţumit pe revoluţionari. Care pregătesc acum un nou anunţ „surpriză”.

Urmăriți Playsport.ro și pe