Suporterii lui Olympique Marseille au făcut ravagii la derby-ul cu PSG. Nouă polițiști au fost răniți în luptele de stradă. Echipa riscă sancțiuni grave

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.10.2021, 14:59
Suporterii lui Olympique Marseille au făcut ravagii la derby-ul cu PSG. Nouă polițiști au fost răniți în luptele de stradă. Echipa riscă sancțiuni grave

Olympique Marseille a remizat pe teren propriu contra marii rivale PSG, scor 0-0, în etapa cu numărul 11 din Ligue 1. Meciul dintre cele două este considerat cel mai mare derby din Hexagon. Rivalitatea dintre suporterii lor este una dusă de multe ori la extrem.

În special de către fanii lui OM, așa cum s-a întâmplat și în ziua acestui meci. Suporterii nu au ținut cont de apelurile repetate făcute de oficialii clubului și chiar de primarul orașului și au creat haos înaintea, în timpul, dar și după meci.

Suporterii lui Olympique Marseille, de neoprit în ziua derby-ului cu PSG

Înaintea partidei, suporterii s-au bătut cu polițiștii, iar 9 dintre aceștia, inclusiv un comisar, au fost răniți. De asemenea, în timpul meciului, ultrașii au aruncat cu obiecte în jucătorii lui PSG aproape la fiecare lovitură de la colțul terenului pe care aceștia o executau.

Suporterii lui OM nu s-au liniștit nici după finalul meciului de pe Stade Velodrome. Ei au provocat din nou incidente în oraș, iar Poliția a anunțat că a efectuat nu mai puțin de 21 de arestări.

Toate aceste evenimente s-au întâmplat în contextul în care fanii lui Paris Saint-Germain nici nu au făcut deplasare la Marseille. Ei au fost interziși la acest meci tocmai pentru a se evita aceste incidente, potrivit Get Football News France.

Fanii lui Olympique Marseille sunt recidiviști. Ei au fost în centrul unor scene absolut șocante la meciul din deplasare cu Angers din urmă cu câteva etape.

Cel mai probabil Olympique Marseille va fi depunctată

Atunci, au pătruns pe gazon pentru a merge spre sectorul ocupat de fanii gazdelor și pentru a se bate cu aceștia. În acea luptă au fost răniți chiar și câțiva jucători ai celor două echipe.

După acel episod, cei de la OM au fost penalizași cu un punct, iar suporterilor li s-a dat interzis în deplasări până la finalul acestui an. Sancțiunea aplicată clubului a fost însă cu suspendare.

Ea urma să se aplice în cazul în care suporterii alb-albaștrii recidivau. Fapt ce s-a întâmplat la acest meci. Astfel, se așteaptă ca Liga Franceză de Fotbal să aplice această sancțiune și poate chiar să o și mărească.

Suporterii au ignorat total apelul făcut de președintele clubului și de primarul orașului

Primarul orașului Marseille, Benoit Payan, a făcut un apel la fani în ziua meciului să aibă un comportament civilizat pentru a nu îi face rău echipei favorite: „Pentru că suntem cel mai mare club din Franța, nimic nu ni se iartă. Așa că, dragi marseillezi, în seara asta haideți să ne ridicăm la nivelul meciului. Atât în stadion, cât și în afara sa. Hai, OM!”.

De asemenea, și Pablo Longoria, președintele clubului din sudul Franței, i-a rugat pe suporteri să se rezume la a-și încuraja echipa pentru că orice derapaj va urma să fie pedepsit drastic.

Știu că mulți observatori vor avea ochii ațintiți asupra voastră. Așa că acest meci este o șansă de a arăta întregii lumi cât de frumos este stadionul nostru, cât de mult pot ridica momentul cântecele noastre și comportamentul fanilor.

Putem să facem o sărbătoare mare a fotbalului. Voi puteți juca rolul celui de-al 12-lea jucător, care poate transcede echipa și să-i ajute pe jucători să evolueze cu inima și să spere că pot obține un rezultat favorabil.

Toată lumea ne-a avertizat. Dacă va apărea chiar și un mic incident, noi am putea fi sancționați sever. Săptămâna trecută, o mică bucată de hârtie aruncată pe gazon l-a făcut pe arbitru să oprească meciul. Acum, arbitrul nu va ezita și nu ne va face niciun compromis”, a spus și Longoria înaintea partidei.

Fotbalul mai cunoaște o tragedie nedorită. Accident grav după Angers – Marseille. O persoană a murit