Surpriza de proporții pe care Denis Drăguș a avut-o la venirea în Belgia. Românul, impresionat de nivelul echipelor din Jupiler League

Robert Zanfir 26.12.2022, 17:18
Surpriza de proporții pe care Denis Drăguș a avut-o la venirea în Belgia. Românul, impresionat de nivelul echipelor din Jupiler League

Denis Drăguș (23 de ani) a vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra vieții sale transferul în Belgia. Atacantul traversează cea mai bună perioadă a carierei. Recent, a marcat în tricoul naționalei, în amicalele cu Slovenia și cu Moldova.

Denis Drăguș pare că și-a găsit drumul nu doar în viață, dar și în carieră. Atacantul lansat „la apă” de Gică Hagi impresionează în acest sezon. Are patru goluri în 18 partide pentru Standard, iar forma bună l-a propulsat la națională. Unde a revenit cu gol în ambele partide amicale jucate de România: 1-2 cu Slovenia, 5-0 cu Moldova.

Surpriza de proporții pe care Denis Drăguș a avut-o la venirea în Belgia

Transferat de la Viitorul (actuala Farul Constanța – n.r.) în 2019, Denis Drăguș a început să justifice suma de 1,8 milioane de euro investită de belgieni. Atacantul s-a adaptat foarte bine în Jupiler League, deși spune că la început i-a fost extrem de greu.

„După trei ani aici, deja am început să fiu de-al casei. M-am acomodat bine, echipa e într-un moment bun. Eu zic că viața noastră, a mea și a familiei, e frumoasă aici. Cultura de aici e foarte diferită, de la orele la care mănâncă, până la orele în care se deschid și se închid magazinele. Stilul lor de viață, ceea ce mănâncă, e diferit. E normal, oriunde mergi trebuie să te adaptezi.

M-a surprins faptul că ploua extrem de mult. Am crezut că am semnat în Anglia prima dată. Soarele vine cam o dată la trei săptămâni aici. Din punctul ăsta de vedere, e foarte diferit. În jurul echipei, oamenii sunt ok. Dar, în general, dacă nu te cunosc, nu sunt atât de prietenoși.

Dacă lumea te vede că dai totul, indiferent de moment, dacă se vede determinarea ta în joc și îți dorești să lupți pentru echipă, eu zic că nu are ce să meargă rău, toată lumea te va aprecia. A fost greu să mă adaptez din punct de vedere al intensității, al duelurilor fizice, dar ca mentalitate, cum am crescut noi la Viitorul, eu zic că a fost cea corectă, cea spre performanță și cea care se găsește afară”, a spus Denis Drăguș, într-un interviu pentru Pro TV.

  • 2 milioane de euro este cota lui Denis Drăguș, conform transfermarkt
Urmăriți Playsport.ro și pe