Surpriză uriașă la Mondialul de baschet. Campioana, eliminată din competiție

Ioan Valentin Oprea 03.09.2023, 22:37
Surpriză uriașă la Mondialul de baschet. Campioana, eliminată din competiție

Sfârşit de eră pentru naţionala de baschet masculin a Spaniei. Dublă campioană mondială în 2006 şi 2019, selecţionata iberică a dezamăgit la turneul final gădzuit de Insulele Filipine, Indonezia şi Japonia.

Prezentă la acest Mondial cu o nouă generaţie, naţionala pregătită de Sergio Scariolo ratează, pentru prima dată după după introducerea noului format, accederea în primele opt echipe ale lumii. După ce a cedat surprinzător în faţa Letoniei, scor 69-74, Spania nu a dus-o mai bine nici în duelul decisiv cu Canada.

La capătul unei partide desfăşurate pe muchie de cuţit, ibericii au fost răpuşi la limită, la doar trei puncte diferenţă (85-88). Selecţionerul Scariolo crede că echipa sa pleacă cu capul sus acasă şi subliniază că selecţionata „Frunzei de Arţar” are mulţi oameni în NBA şi poate oricând să producă surpriza şi să obţină medalia de aur.

Canada a demonstrat de ce este a doua favorită la aur, poate chiar prima. Are un nivel înalt de joc. Când echipa adversă are staruri din NBA se poate întâmpla și un astfel de rezultat”, a precizat tehnicianul ibericilor, la sfârşitul jocului cu Canada.

Ibericii tremură pentru locul la Olimpiadă

Spania nu doar că şi-a luat deja adio de la Cupa Mondială, dar a ratat, în plus, şi calificarea directă la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris. „Furia Roja” va fi nevoită să treacă printr-un turneu pre-olimpic, iar Scariolo a transmis deja că prezenţa la Jocurile Olimpice stă sub semnul întrebării.

Va fi o sarcină titanică să obținem biletele pentru Paris. Și dacă nu reușim, trebuie să facem ca după acest meci să ținem capul sus, pentru că avem o echipă tânără și talentată”, a încercat să liniştească apele selecţionerul Spaniei.

În afară de SUA şi Canada, şase naţionale de pe continenul european au ajuns în sferturile de finală. Capul de afiş al acestei faze a competiţiei va fi duelul dintre SUA şi Italia.

Celelalte jocuri sunt Lituania – Serbia, Germania – Letonia şi Canada – Slovenia. Meciurile se vor disputa în zilele de 5 şi 6 septembrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe