Suspendare uriașă pentru susținătorul lui Vladimir Putin. Campionul olimpic de la Tokyo, Evgheni Rylov, a plătit pentru îndrăzneala sa

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.04.2022, 12:43
Suspendare uriașă pentru susținătorul lui Vladimir Putin. Campionul olimpic de la Tokyo, Evgheni Rylov, a plătit pentru îndrăzneala sa

Evgheni Rylov a fost suspendat pentru o perioadă de 9 luni de către Federația Internațională de Natație pentru că și-a manifestat public susținerea față de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Dublu campion olimpic la Tokyo în vara anului trecut, sportivul în vârstă de 25 de ani a participat la celebrul miting organizat de liderul de la Kremlin la începutul lunii martie, pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Evgheni Rylov, suspendat exemplar după ce a participat la mitingul pro-război al lui Vladimir Putin

El a purtat pe haine, ca și ceilalți sportivi prezenți la acel eveniment, litera Z, simbolul adoptat de armată rusă care a invadat Ucraina la finalul lunii februarie. Așa cum era de așteptat, Federația Internațională de Natație (FINA) nu a arătat niciun pic de clemență față de acest gest și l-a suspendat pe Evgheni Rylov pentru următoarele 9 luni, potrivit BBC.

Totodată, cu ocazia anunțului suspendării lui Rylov, FINA a reiterat că sportivii din Rusia nu vor avea dreptul să participe la Campionatele Mondiale de natație programate la Budapesta în perioada 18 iunie – 3 iulie. Asta, evident, în cazul în care Vladimir Putin nu va opri războiul din Ucraina până la acel moment.

Nu sunt primele probleme cu care se confruntă Evgheni Rylov după ce a participat la mitingul pro-război organizat de Putin la Moscova. La scurt timp de la acel moment, firma Speedo a anunțat că a rupt contractul de sponsorizare pe care îl avea cu înotătorul rus.

Evgheni Rylov a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo în probele de 100 și 200 de metri spate. De asemenea, rusul a câștigat ultimele două titluri mondiale la proba de 200 de metri spate.

Rușii încep să fie dați la o parte și din tenis

Sportivii din Rusia primesc în continuare sancțiuni pe bandă rulantă după declanșarea războiului din Ucraina. Tenisul rămăsese cam singurul sport care nu aplicase astfel de măsuri, dar acest lucru s-a schimbat.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că nu au de gând să îi primească la ediția din acest an pe sportivii din Rusia și Belarus. Țară care susține războiul lui Putin. Această decizie a împărțit lumea tenisului în două tabere. De exemplu, Novak Djokovic consideră că nu este una corectă. În vreme ce Elina Svitolina crede că este justă, însă doar în condițiile în care sportivii ruși și belaruși nu se dezic public de această agresiune asupra Ucrainei.

Cazul Wimbledon. Rusia reacționează dur după anunțul făcut de presa engleză în privința jucătorilor de tenis ruși