”Tăietură masivă la cap”. Incidente violente la Praga înainte de Fiorentina – West Ham. 16 arestați, polițist atacat

Alex Matei 07.06.2023, 21:27

Poliţia din Praga a arestat mai multe persoane în urma unor ciocniri violente care au avut loc între suporterii celor de la West Ham United şi ai celor de la Fiorentina, înainte de finala Europa Conference League, din seara aceasta.

Pentru Fiorentina și West Ham, finala Conference League vine ca un bonus frumos, după un sezon nu foarte reușit. Acest succes ar constitui, însă, un cadou perfect pentru fani și un final de sezon care ar asigura o vacanță frumoasă.

Incidente la Praga înaintea finalei Conference League

Fanii celor două echipe sau o parte a acestora, câteva grupuri de ultrași, nu au ratat ocazia de a se lua la bătaie pe străzile din Praga cu câteva ore înaintea finalei.

Mai mulţi suporteri italieni i-ar fi atacat pe fani ai formaţiei engleze într-un bar din capitala Cehiei, trei persoane fiind rănite. Un poliţist a fost atacat în aceste incidente. 16 persoane au fost arestate.

Un susţinător al echipei londoneze, care nu a vrut să fie numit, a declarat că „un grup mare” de fani italieni a atacat barul, iar cinci suporteri ai lui West Ham au fost răniţi.

El a adăugat că unul dintre prietenii săi a fost rănit „destul de grav” cu o „tăietură masivă” la cap.

Un purtător de cuvânt al poliției locale a confirmat evenimentul și că agenții mascați au trebuit să intervină pentru a-i despărți pe suporterii violenți înainte ca situația să scape de sub control.

Potrivit jurnaliștilor de la La Gazzetta dello Sport, 100 de ultrași, susținători de-ai Fiorentinei, au fost deja identificați ca fiind implicați în ciocnirile dintre cele două tabere, care s-au petrecut lângă un bar de pe strada Rytirska, din centrul capitalei Praga.

Toți cei reținuți și identificați nu au mai avut voie să intre la finala Conference League, dar vor primi și pedepse mai aspre.

Incidentele i-au luat prin surprindere pe turiști, care au privit siderați de la mese tot ce se întâmplă, după cum se poate vedea și pe hooligans.tv_official.

Urmăriți Playsport.ro și pe