Tânărul din Liga 1 care-l depășește pe Octavian Popescu. „Perla” lui Gigi Becali este devansat de un jucător al Universității Craiova

Olteanu Ștefan 18.04.2022, 18:56
Tânărul din Liga 1 care-l depășește pe Octavian Popescu. „Perla” lui Gigi Becali este devansat de un jucător al Universității Craiova

Jovan Markovic (21 de ani) este tânărul din Liga 1 care-l depășește pe Octavian Popescu în clasamentul golgheterilor U21. Markovic s-a remarcat cu 12 goluri în acest sezon, în tricoul Universității Craiova, în timp ce Octavian Popescu a înscris pentru FCSB de 9 ori. Din topul publicat de FRF mai fac parte alți doi jucători de la FCSB și alți doi de la Universitatea Craiova.

Cu 12 goluri în acest sezon, Jovan Markovic este tânărul din Liga 1 care conduce un top impresionant. Jucătorul Craiovei îl depășește pe Octavian Popescu

Tânărul din Liga 1 care le atrage atenția celor care coordonează site-ul FRF.ro este Jovan Markovic, de la Universitatea Craiova, care într-un clasament publicat recent îl depășește pe Octavian Popescu.

Sursa deja menționată a făcut o scurtă analiză a jucătorilor U21 care au evoluat în accest sezon de Liga 1. Iar în mod surprinzător s-a dezvăluit că nu mai puțin de 124 de astfel de fotbaliști au jucat până acum în stagiunea aflată în curs. De asemenea, în 68 dintre cazuri s-a bifat chiar de un debut.

Tot din analiza prezentată mai reiese că runda precedentă din play-off a fost cea mai prolifică pentru jucătorii U21 în acest sezon, aceștia reușind să înscrie de 6 ori.

Însă, revenind la clasamentul menționat anterior, Jovan Markovic este în vârful listei atunci când vorbim despre cel mai bun marcator U21 din acest sezon. Fotbalistul Universității Craiova a înscris 12 goluri și se află în top peste Octavian Popescu, de la FCSB, care a marcat 9 goluri. Podiumul golgheterilor U21 e completat de Claudiu Petrila (CFR Cluj) și David Miculescu (UTA Arad), care au marcat câte 8 goluri.

În clasament se mai regăsesc Ianis Stoica (FCSB), cu 7 goluri, dar și Alex Cîmpanu cu Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), ambii cu câte 6 goluri.

Echipele cu cele mai multe goluri U21:

25 – Universitatea Craiova
16 – FCSB
8 – CFR Cluj, UTA Arad
5 – Fotbal Club Rapid
4 – FC Argeș

Dintr-un total de 620 goluri marcate în acest sezon, 79 au fost reușite de jucători U21.

Octavian Popescu, depășit de un jucător de la Universitatea Craiova și într-un clasament internațional

În vârstă de doar 19 ani și cu o cotă de piață de 3.000.000 de euro, conform Transfermarkt, Octavian Popescu este „perla” cu care Gigi Becali speră să dea următoarea lovitură pe piața transferurilor. Însă, în opinia cercetătorilor de la CIES, un alt fotbalist din Liga I are un potențial mai mare decât atacantul FCSB-ului.

CIES Football Observatory (Centrul Internațional de Studiu al Sportului), care are sediul în Neuchatel, Elveția, a studiat piața tinerilor fotbaliști din Europa și a alcătuit un TOP 100 al celor mai promițători jucători U21.

Rezultatele obținute de respectivii cercetători, care sunt și colaboratori FIFA, au inclus și numele a 6 fotbaliști români, dintre care 5 evoluează chiar în Liga I.

Cel mai bine clasat jucător din țara noastră este Radu Drăgușin (Salernitana – Italia), care ocupă locul 38. În schimb, din Liga I, cea mai bună poziție îi aparține lui Ștefan Baiaram, atacantul de 19 ani al Universității Craiova. Acesta este pe poziția a 82-a a clasamentului. Următorul jucător român din top este Cristian Dumitru, atacant de 20 de ani care aparține de FCSB, dar care în acest sezon este sub formă de împrumut la FC Argeș. Dumitru este pe locul 92 în clasamentul dat publicității de CIES.

Abia în spatele lui Cristian Dumitru apare și numele lui Octavian Popescu. „Perla” lui Gigi Becali, care s-a remarcat în acest sezon cu 9 goluri și 4 pase decisive, este pe locul 93.

Ultimii doi români din top sunt Alexi Pitu (Farul Constanța, locul 94) și David Miculescu (UTA Arad, locul 98).

Octavian Popescu, blocat de Gigi Becali la FCSB. Prețul mijlocașului de 19 ani a ajuns la 50 de milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe