Țapul ispășitor al lui Marius Șumudică după dezastrul cu Young Boys Berna: „Ar fi fost altfel”

Dragos Stefanescu 11.08.2021, 09:34
Țapul ispășitor al lui Marius Șumudică după dezastrul cu Young Boys Berna: „Ar fi fost altfel”

CFR Cluj are un start de sezon perfect în Liga 1. Cu victorii pe linie în primele 4 etape, clujenii s-au instalat în fruntea clasamentului. Și în cupele europene CFR Cluj are un parcurs bun. Ardelenii au reușit să se califice în turul 3 preliminar al Champions League, unde i-au înfruntat pe elvețienii de la Young Boys Berna. După ce în meciul tur clujenii au reușit un rezultat de egalitate, returul de la Berna a fost un eșec total pentru campioana României. Țapul ispășitor al lui Marius Șumudică după dezastrul cu Young Boys Berna, a fost nominalizat în conferința de presă de după meci.

CFR Cluj eliminată din Champions League

După ce a trecut în turul 2 preliminar Champions League de formația Lincoln Red Imps, CFR Cluj a avut de înfruntat echipa Young Boys Berna.

Primul meci din ”dubla”cu Young Boys Berna a avut loc la Cluj. Ardelenii au început partida în forță și au deschis scorul încă din minutul 4 prin Cristi Manea. În partea a doua, elvețienii au presat și au reușit să marcheze golul egalizator în minutul 90+3, prin Sierro. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-1, iar în returul din Elveția, CFR Cluj pornea cu șansa a doua.

Campioana României a început excelent meciul de la Berna. În minutul 4 clujenii au deschis scorul prin Billel Omrani. Young Boys a început să pună presiune după minutul 20 și a profitat de erorile mari din defensiva lui CFR Cluj. Elvețienii s-au desprins pe tabelă prin dubla lui Siebatcheu și golul lui Ngamaleu ducând scorul la 3-1, la pauză. În partea secundă, CFR Cluj nu a reușit să mai pună în pericol poarta elvețienilor, iar echipa lui Marius Șumudică a rămas în inferioritate numerică din minutul 63. Alexandru Păun a văzut un cartonaș galben pentru o minge lovită după fluierul arbitrului. Primul cartonaș îl primise cu șase minute înainte, pentru proteste. Partida s-a încheiat cu victoria celor de la Young Boys Berna cu scorul de 3-1. Astfel, CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Champions League.

Țapul ispășitor al lui Marius Șumudică

După partida de la Berna, Marius Șumudică a făcut câteva declarații în cadrul conferinței de presă. Antrenorul clujenilor a admis că elvețienii au o calitate net superioară dar a subliniat și faptul că greșelile individuale ale fotbaliștilor săi au contribuit la înfrângere.

Am întâlnit o echipă net superioară, mai bună decât noi. Trebuie să privim lucrurile în realitate și să spunem adevărul. O echipă care ne-a pus sub presiune tot timpul, atât la Cluj, cât și aici. De aceea am jucat cu 3 fundași centrali, știam forța lor de atac, cu jucători de viteză. Voiam să mergem la jocul retur cât mai mult la 0-0. Iar am marcat foarte devreme, după care ne-au supus unor presiuni. Am facilitat și noi prin niște greșeli individuale, dar, una peste alta, s-a calificat echipa mai bună și trebuie să fim realiști.

Young Boys e o echipă foarte puternică. Hai să nu uităm că, anul trecut, această echipă a bătut Leverkusen 2-0 în Germania, fără drept de apel. După care, au fost scoși de Ajax. La nivelul ăsta întâlnești echipe foarte puternice. Cu acești fani în tribune care i-au împins tot timpul. La 1-0 cântau ca și cum ei ar fi marcat.

Trebuie să fim realiști, să privim lucrurile ca atare, să trecem peste acest eșec și în două zile avem un meci important de campionat, iar săptămâna viitoare ne pregătim pentru play-off-ul de Europa League, având în vedere că noi, oricum, suntem calificați în grupele Conference League.

Voiam să-l schimb pe Păun (n.r – cu Debeljuh). Voiam să-l trec pe Billel în bandă. N-am apucat. A făcut o greșeală care… n-are voie să facă o astfel de greșeală. Asta este, n-ai voie, când știi că ai galben, să dai cu piciorul în minge și să-l iei pe al doilea. A fost într-un moment în care începusem să echilibrăm jocul. Nu se știe dacă marcam un gol, cu toate că ei au avut mai multe situații de a marca decât noi”, a declarat Marius Șumudică.

Urmăriți Playsport.ro și pe