Țara comunistă în care s-ar muta Ion Țiriac. Declarațiile lui au stârnit controverse: „Eu, între un hoț și un prost, aleg hoțul”

Catinca Giosanu 19.02.2023, 13:22
Țara comunistă în care s-ar muta Ion Țiriac. Declarațiile lui au stârnit controverse: „Eu, între un hoț și un prost, aleg hoțul”

Ion Țiriac, fostul tenismen care deține o avere estimată la 1,2 miliarde de euro, a anunțat ce regrete are. Influentul om de afaceri a mărturisit că ar proceda diferit dacă ar putea da timpul înapoi. Declarațiile lui au stârnit un nou val de controverse.

Ion Țiriac, declarații inedite

Fostul jucător de tenis, acum unul dintre cei mai bogați români, consideră că ar fi putut produce mult mai mulți bani dacă ar fi trăit într-o altă țară.

Omul de afaceri este pasionat de istorie și îi îndeamnă pe toți să citească cât mai mult. El este de părere că, în zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei.

I-aș îndemna pe români să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările, dar și oameni și companii.”, punctat cunosctul om de afaceri, într-un interviu acordat pentru o revistă destinară pasionaților de mașini Porsche.

”Dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”

Propietarul complexului Stejarii Contry Club a mai spus că, dacă ar avea 30 de ani acum, ar alege să se mute într-o țară comunistă, precum Republica Populară Chineză.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți, încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că, ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China.”, a adăugat miliardarul.

Care-i cel mai mare regret al lui Ion Țiriac

Fostul tenismen Ion Țiriac a evidențiat că în China e o piață de 1,4 miliarde de oameni, care l-ar ajuta să-și dubleze averea.

Eu, între un hoț și un prost, aleg hoțul.”, a adăugat Ion Țiriac.

Omul de afaceri are trei copii legitimi, pe Ion Alexandru, Karim și Ioana. Prietenul lui Ion Țiriac este mândru de fiii săi, dar regretă nu a reușit să își întemeieze o familie.

Eu sunt băiatul cu războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat – bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic. Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă.”, a conchis fostul mare tenismen.

Urmăriți Playsport.ro și pe