Tătăruşanu a început şi 2023 în poarta diavolului milanez! Cum s-a descurcat fostul goalkeeper al naţionalei

George Drafta 04.01.2023, 18:01
Tătăruşanu a început şi 2023 în poarta diavolului milanez! Cum s-a descurcat fostul goalkeeper al naţionalei

Serie A s-a reluat după aproape două luni, perioadă în care campionatul italian a fost întrerupt pentru Cupa Mondială din Qatar.

Prima etapă jucată în 2023 a fost cea cu numărul 16, iar campioana AC Milan a fost printre primele care a revenit pe teren. Echipa lui Stefano Pioli s-a deplasat pe terenul Salernitanei, formaţie care avea un singur punct câştigat în ultimele trei etape disputate înainte de oprirea sezonului.

Iar meciul a fost la discreţia oaspeţilor care şi-au asigurat rapid un avantaj important pe tabelă. Rafael Leao şi Tonali au punctat în primul sfert de oră, iar rosson-nerri păreau deja câştigători. Diferenţa s-a păstrat pe tabelă până pe final când gazdele au înscris în minutul 83 prin Bonazzoli la primul şut pe poartă a celor de la Salernitana.

Milan s-a impus până la urmă cu 2-1, iar victoria este foarte importantă pentru trupa de pe San Siro. Care ajunge astfel la 36 de puncte în clasamnet, cu cinci mai puţine decât prima clasată, Napoli. Milanezii sunt pe locul 2, având de asemenea un avantaj tot de cinci puncte faţă de urmăritoarea Juventus.

Milanezii au de ce să fie bucuroşi pentru un start de an cu victorie
Milanezii au de ce să fie bucuroşi pentru un start de an cu victorie

A mizat tot pe „Tătă”

Tehnicianul Milanului l-a trimis în poartă din primul minut tot pe Ciprian Tătăruşanu. Astfel el a bifat al nouălea meci consecutiv în primul 11 al campioanei din peninsulă. Şi totodată a infirmat zvonurile care îl dădeau scos din echipă în detrimentul rezervei Mirante.

Tătăruşanu profită în continuare de absenţa lui Maignan, francezul, care nu a fost recuperat în urma unei accidentări suferite în urmă cu mai bine de 4 luni. Astfel, el a avut şansa ca Pioli să mizeze pe el atât la partidele din campionat cât şi la duelurile importante din Champions League.

Până la revenirea mi tânărului său coleg între buturi, Tătăruşanu va rămâne cel mai probahil opţiunea numărul al staffului tehnic al Milanului pentru poarta „diavolilor”.

Ce urmează pentru milanezi

După deplasarea de la Salernitana, Milan o va primi pe AS Roma în runda cu numărul 17, într-un adevărat derby al începutului de an. Pentru învinşi de astăzi, urmează o nouă confruntare pe teren propriu, contra celor de la Torino.

Serie A s-a reluat pe 4 ianuarie după ce a fost înterruptă aproape două luni
Serie A s-a reluat pe 4 ianuarie după ce a fost înteruptă aproape două luni pentru Cupa Mondială din Qatar

Salernitana este pe poziţia a 13-a în acest moment, cu 17 puncte, la 8 puncte de ocupanta primului loc retrogradabil, ocupat de  Sampdoria. Toate meciurile rundei cu numărul 16 au loc miercuri. Iată rezultatele înregistrate până acum şi programul jocurilor care mai au loc astăzi

Sassuolo – Sampdoria 1-2

Spezia – Atalanta 2-2

Torino- Verona 1-1

AS Roma – Bologna

Lecce – Lazio

Cremonese – Juventus

Fiorentina – Monza

Inter – Napoli

Udinese – Empoli

 

Urmăriți Playsport.ro și pe