Teama cea mai mare a lui David Popovici. Metoda prin care marele campion se ține departe de „pericol”: „Muncesc, să nu pățesc așa ceva”

Dragos Stefanescu 11.09.2022, 08:54
Teama cea mai mare a lui David Popovici. Metoda prin care marele campion se ține departe de „pericol”: „Muncesc, să nu pățesc așa ceva”

David Popovici a devenit în acest an un adevărat star al natației mondiale. Tânărul sportiv român a uimit lumea cu performanțele obținute în ciuda vârstei sale fragede. După ce a strălucit și la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, David a dezvăluit care este cea mai mare teama a sa.

Care este teama cea mai mare a lui David Popovici. ”Nu vreau să intru pe acel drum”

David Popovici (17 ani) a reușit în acest an să uimească lumea sportului mondial. În ciuda vârstei sale fragede, sportivul român a dominat categoric toate competițiile de natație la care a participat.

Ultima mare competiție a anului la care David Popovici a strălucit a fost  Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Românul a confirmat încă o dată că nu are rivali și a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber și la probele de 200 m liber și ștafetă masculină 4x100m liber, dar și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber. Astfel, David a încheiat triumfal acest an competițional în care și-a spulberat toți adversarii.

Recent, David a oferit un interviu special pentru cei de la news.arenasport.com, în care a oferit câteva detalii despre viața sa personală. Printre altele, tânărul sportiv a dezvăluit care este cea mai mare teamă a sa. David a a explicat că nu vrea ca celebritatea și banii să-l copleșească. Pentru a evita această situație, tânărul sportiv muncește mult permanent, iar asta îl ține cu picioarele pe pământ.

Cred că, în trecut, au fost cazuri cu alții, aflați în situația mea de acum, care au comis greșeala de a fi copleșiți de atenția primită. Asta din cauza celebrității, din cauza banilor… Eu muncesc ca să nu pățesc așa ceva. Nu vreau să intru pe acel drum.”, a declarat David Popovici.

Țelul suprem al lui David Popvici. ”Vreau să fiu campionul lumii!”

După ce a strălucit la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, David Popovici a explicat cum reușește să-și păstreze motivația nealterată. Tânărul sportiv a dezvăluit că dorința sa supremă este de deveni cel mai bun înotător din istorie, iar acest gând îl ține mereu motivat.

Mă motivează zi de zi ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil. Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat! Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional. De pildă, când mă mai plictisesc la antrenamente.

Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid. E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate.

Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: Gasește-ți obsesia și urmărește-o fără milă! Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în staff-ul meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament”, a spus David Popovici, pentru SwimSwam.

Urmăriți Playsport.ro și pe