Horia Tecău e noul antrenor al Simonei Halep! Horia a făcut anunțul la miezul nopții. Va pregăti echipa de Billie Jean King Cup a României

Octavian Vasilescu 08.03.2022, 08:40
Horia Tecău e noul antrenor al Simonei Halep! Horia a făcut anunțul la miezul nopții. Va pregăti echipa de Billie Jean King Cup a României

Jucătorul Horia Tecău (37 de ani) s-a retras după duelul Spania – România, scor 3-1, din Cupa Davis. Acesta a devenit acum noul căpitan-nejucător al echipei României din Billie Jean King Cup (ex-Fed Cup).

Horia Tecău a câștigat ultimul meci al carierei, în duelul cu Spania de la Cupa Davis. Horia Tecău și Marius Copil au făcut echipă în proba de dublu, unde i-au învins pe Alejandro Davidovich Fokina și Pedro Martinez, scor 7-6, 6-4. A fost singurul punct obținut de România în duelul de gală cu Spania.

Horia Tecău, noul căpitan-nejucător al României

Horia Tecău a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. Fostul jucător îl va înlocui la cârma echipei de Billie Jean King Cup pe fostul antrenor al Simonei Halep, Daniel Dobre.

Mă bucur să anunț că voi rămâne aproape de tenis și în următoarea etapă a carierei mele, în rolul de căpitan nejucător al echipei naționale a României, care ne reprezintă în Billie Jean King Cup (Fed Cup).

Am încredere în potențialul acestei echipe și cred că pot contribui la crearea unei atmosfere profesioniste, de bucurie și performanță!”, a scris Horia Tecău, pe Facebook.

Horia Tecău debutează împotriva Poloniei la Billie Jean King Cup

Antrenorul echipei României rămâne Alina Tecșor (42 de ani). Tecău va debuta în duelul cu Polonia, din calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup. Dacă va trece de Polonia, România se va califica în faza finală a Billie Jean King Cup, ediția 2022.

Duelul Polonia – România va avea loc în perioada 15-16 aprilie.

Directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu, a anunțat că Horia Tecău va fi căpitan-nejucător pentru următorii trei ani:

Am reuşit şi l-am determinat să devină căpitanul echipei de Cupa Federaţiei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia.

Deja a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el”, a spus Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.

Simona Halep (30 de ani, locul 27 WTA) este prima rachetă a României. Fostul lider mondial a plecat în această perioadă în SUA, unde va participa la două turnee importante în SUA: Indian Wells (9 – 20 martie) și Miami (22 martie – 3 aprilie). Ambele turnee fac parte din categoria WTA 1000.