Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL. Cine l-a sunat pe antrenorul român

Sorin Chiriac / 30.05.2021, 16:35
Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL. Cine l-a sunat pe antrenorul român

Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL. Sâmbătă seară, la Porto, după o încleștare dramatică, Chelsea s-a impus cu 1-0 în fața lui Manchester City, în ultimul act al Champions League. Unicul gol al partidei a fost înscris de Kai Havertz în minutul 42. Șumudică are o legătură mai puțin cunoscută cu Thomas Tuchel, tehnicianul german al actualei campioane a Europei.

Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL

Toată suflarea fotbalistică a urmărit Chelsea – Manchester City. Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL. Ultimul act al celei mai importante competiții europene intercluburi s-a încheiat cu triumful echipei londoneze. Chelsea s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de germanul Kai Havertz, în minutul 42. Conaționalul acestuia, antrenorul „albaștrilor”, Thomas Tuchel, a câștigat, la rândul său, duelul tactic cu Pep Guardiola. Tuchel este la primul trofeu Champions League, în timp ce spaniolul a rămas cu cele două câștigate în vremea în care o antrena pe Barcelona, în 2009 și 2011.

Manchester City a ratat șansa de a se impune încă din prima finală UCL în care a ajuns. Chelsea, în schimb, a bifat al doilea trofeu, după cel din 2012. Duelul tactic al celor doi antrenori a fost urmărit cu interes și de Marius Șumudică. Tehnicianul a fost declarat „antrenorul anului în Turcia”, în 2020, pentru rezultatele obținute cu Gaziantep. După aceea, din păcate, Șumi a avut o experiență mult mai nereușită la Rizespor. Dar are satisfacția, acum, să vadă că Tuchel a folosit sistemul de joc pe care românul l-a aplicat, la rândul său, în Turcia.

Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL. Cine l-a sunat pe antrenorul român
Telefon misterios primit de Marius Șumudică după finala UCL în care Chelsea s-a impus în fața celor de la Manchester City

Cine l-a sunat pe antrenorul român

Marius Șumudică a declarat că a fost sunat, după finala UCL, de jurnaliști din Turcia. Aceștia au remarcat că sistemul folosit de Chelsea în finala contra lui City a fost cel aplicat și de tehnicianul român la Gaziantep. Echipa lui Thomas Tuchel a folosit o formulă „3-4-3” pe faza ofensivă, transformată în „5-3-2” în apărare.

Aseară, după meci, m-au sunat doi jurnaliști din Turcia, care-mi spuneau «Mister, ai avut dreptate, ai încercat să schimbi și la noi aici fața fotbalului. Am devenit monotoni, vedem la toți antrenorii același sistem, 4-2-3-1». Și-au dat seama. Un sistem este foarte elastic, un sistem 3-5-2 / 3-4-3 îți dă unghiuri de joc și îți permite să te închizi foarte bine pe faza de apărare. Ce s-a întâmplat aseară a fost o mostră a fotbalului”, a declarat Șumudică la Pro X.

Antrenorul de 50 de ani, în prezent liber de contract, a mai spus că respectivul sistem a mai fost folosit, tot cu succes și de alte echipe și naționale. Inclusiv de Pep Guardiola, în alte partide, nu în cea de sâmbătă seară.

Inter a câștigat campionatul cu 3 fundași centrali, au fost meciuri în care și Guardiola a câștigat cu 3 fundași centrali. Nu mai vorbesc de Chelsea, de naționala Belgiei, a Rusiei. Sunt multe pe care eu le urmăresc pentru că același sistem îl joc și eu, vreau să văd ce îți oferă jocul”, a mai spus Șumudică la Pro X.