Telekom a vândut toate canalele TV de sport către un alt colos! Schimbare majoră pe piața media din România

Mihai Rosoiu / 21.07.2021, 13:11
Telekom a vândut toate canalele TV de sport către un alt colos! Schimbare majoră pe piața media din România

Inevitabilul s-a produs. Telekom a vândut toate canalele TV de sport către un alt colos de pe piața de telecomunicații. Schimbarea majoră pe piața media din România a fost făcută publică de Pagina de Media. Astfel, Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3 și Telekom Sport 4 au un alt proprietar.

În mod oficial, Telekom a vândut toate canalele TV de sport către un alt colos

Reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului au fost de acord cu modificarea acționariatului. Astfel, posturile tv cu profil sportiv deținute până acum de Telekom au intrat în portofoliu al concurenților de la Orange. Această preluare face parte dintr-o tranzacție mult mai amplă.

În 2020, cei de la Orange au preluat o halcă serioasă din Telekom România, aici fiind incluse servicii de telefonie fixă și internet, dar și canalele TV deținute de compania germană.

Astfel, din acest moment, Orange este proprietarul celor patru canale TV cu profil sportiv deținut până acum de cei de la Telekom. Cel mai probabil, în perioada următoare numele posturilor vor fi modificate de către noul patronat.

Telekom Sport, un jucător important pe piața tv din România

Cele patru canale de sport intrate în posesia celor de la Orange au drepturi de televizare în România pentru multe competiții importante. Liga I, Liga Campionilor, Formula 1 sau NBA sunt doar câteva dintre întrecerile transmise în ultimii ani de Telekom Sport. Meciurile de fotbal din campionatele Spaniei, Germaniei, Italiei sau Franței sunt, de asemenea, transmise de către cele 4 canale deținute acum de Orange.

Telekom Sport este o rețea de televiziuni de sport lansată în 2010 de platforma de televiziune digitală Telekom (trecut Dolce). Sloganul de la Dolce Sport a fost în perioada 2010-2017 „Televiziunea ta de sport”, iar din 2017, sloganul teleeste „Tot sportul. Acum”.

Pe 20 decembrie 2018, s-a lansat platforma Telekom Sport + care include canalele Telekom Sport 1 si Telekom Sport 2, acestea fiind disponibile cu plată.

Orange România, cel mai mare operator GSM din România

De partea cealalată Orange România S.A. este cel mai mare operator GSM din România. Până în aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog, marca fiind gestionată de firma Mobil Rom. La sfârșitul anului 2013, Orange România avea peste 10,4 milioane de clienți, ceea ce îi conferea o cotă de piață de peste 40%.

Orange România este filiala românească a operatorului global de telefonie mobilă Orange SA, divizia de telecomunicații mobile a France Telecom. Orange România este deținut în proporție de 96,8% de France Telecom.