Tenisul strălucește la Australian Open, dar drama jucătoarei de 22 de ani a zguduit sportul alb. A fost obligată să se retragă definitiv!

Giosanu Catinca / 20.01.2022, 12:54
Tenisul strălucește la Australian Open, dar drama jucătoarei de 22 de ani a zguduit sportul alb. A fost obligată să se retragă definitiv!

Catherine Bellis are numai 22 de ani și a dezvoltat o pasiune pentru tenis, însă a fost nevoită să se retragă înainte de vreme. Totul, din cauza accidentărilor.

„Nu am mai rezistat fizic și mental”

Catherine Bellis era văzută drept una dintre marile speranțe ale noii generații a tenisului feminin american. Din păcate, ea s-a retras din tenis, dar nu pentru că a vrut, ci pentru că a fost nevoită.

„Cici” Bellis a ajuns să ocupe locul 35 WTA la doar 18 ani. Ea nu a putut să atingă performanțe mai înalte din cauză că a fost nevoită să sufere mai multe intervenții chirurgicale. Una dintre operații a constat în scurtarea osului brațului și inserția unei plăci, potrivit Tennis Now.

Accidentările au fost dure. Trecând prin ele a însemnat o parte importantă din cariera mea. Am învățat ce înseamnă răbdarea și să îmi fac o viață în afara tenisului, în acești ani.”, a declarat Catherine Bellis, la începutul anului anterior.

”Mă regăsesc sprintând în fiecare zi înspre birou”

Catherine Bellis ar fi vrut să mai joace câțiva ani. Problemele de sănătate au forțat-o, însă, să ia decizia pe care fanii se așteptau să o primească cât mai târziu posibil. Mesajul a emoționat mii de persoane.  Colege din circuit, ca Marketa Vondrousova, Katie Volynets, Christina McHale sau Madison Keys au fost impresionate de situație jucătoarei.

Voiam să vă dau o veste, în condițiile în care nu am apărut pe terenul de tenis de ceva timp. Anul trecut, nevăzând vreo îmbunătățire în starea brațului meu, am luat decizia de a mă opri din a juca tenis. Am fost în același ciclu de recuperare, antrenamente și accidentări timp de mai bine de trei ani. Nu am mai rezistat mental și fizic.

Iubesc sportul și nu rămân cu nimic altceva decât cu amintirile cele mai bune din perioada în care am jucat, dar a sosit timpul să merg mai departe. Vestea bună e că mi-am folosit timpul în care am fost accidentată în mod inteligent. Acum îmi finalizez studiile în business, după care voi începe studiile de masterat. Lucrez full-time ca analist de investiții pentru Lead Sports, o companie care e proiectată să sprijine start-up-urile de tech specializate în sport și sănătate. Mă regăsesc sprintând în fiecare zi înspre birou, pentru că sunt încântată de ce fac.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul arătat de-a lungul carierei mele. Sunteți unul dintre motivele mari pentru care am continuat să avansez atât de mult timp, în ciuda accidentărilor.”, a scris Catherine Bellis, într-un anunț făcut prin intermediul rețelelor de socializare.