Țintă nouă pentru Gigi Becali. L-a descoperit după ce FCSB a remizat cu CS Mioveni

Olteanu Ștefan / 21.02.2022, 15:49

Partida CS Mioveni – FCSB 1-1, din runda cu numărul 27 a Ligii I, a stabilit o țintă nouă pentru Gigi Becali. Finanțatorul FCSB a urmărit cu mare atenție duelul și, în ciuda jocului modest prestat de elevii lui Toni Petrea, a fost impresionat de calitățile unui adversar. Este vorba despre Ionuț Burnea, titular pe postul de fundaș stânga la Mioveni, despre care Becali a spus că o să îl transfere la FCSB și o să îl reprofileze în fundaș central.

„Ce joacă Burnea? Fundaș stânga? O să îl facem fundaș central”. Țintă nouă pentru Gigi Becali în următoarea fereastră de transferuri

Gigi Becali pregătește deja fereastra de transferuri din vară și a stabilit o țintă nouă pentru a-i întări lotul lui Toni Petrea. Jucătorul care i-a atras atenția finanțatorului de la FCSB a fost descoperit chiar în duelul din runda precedentă.
FCSB s-a încurcat în deplasare cu CS Mioveni, scor 1-1, iar remarcatul lui Becali a fost din tabăra gazdelor. Este vorba despre Ionuț Burnea, fotbalist crescut de Dinamo, care din februarie 2017 evoluează pentru CS Mioveni.

În vârstă de 29 de ani, Burnea este la bază fundaș stânga, însă poate evolua și pe postul de fundaș central. Și în ciuda faptului că are o înălțime de „doar” 1.81 metri, Burnea a reușit să îl impresioneze pe Gigi Becali prin jocul aerian.
Astfel, finanțatorul FCSB a spus că îl va aduce la echipă și îl va testa în centrul defensivei:

Un fotbalist care mi-a plăcut a fost ăla de la Mioveni. Are și nume reprezentativ românesc. E fundaș central sau mijlocaș. Da, Burnea! Ce joacă? O să îl facem fundaș central dacă e fundaș stânga. L-aș lua doar ca să dea cu capul”. a spus Gigi Becali, la Pro X.

Gigi Becali este cunoscut pentru slăbiciunea pe care o are față de apărătorii cu un joc aerian bun. Nu de puține ori a afirmat în direct la TV că este în căutarea unor jucători care „să dea cu capul”.

Ionuț Burnea este crescut de academia lui Dinamo și a jucat ani buni în ligile inferioare din România

Crescut în academia clubului Dinamo, Ionuț Burnea a făcut pasul la echipa a doua a „câinilor” în iulie 2010. În tricoul primei echipe, Burnea a reușit să evolueze un singur meci, într-un duel de Cupa României cu Voința Sibiu, câștigat de formația din Ștefan cel Mare cu 2-1, în septembrie 2012.

Ulterior, Burnea a evoluat prin ligile inferioare din fotbalul românesc la echipe precum Ștefănești sau Concordia Chiajna II. De asemenea, în sezonul 2014 – 2015 a fost legitimat la FC Costuleni, în prima divizie din Moldova.

În sezonul 2016 – 2017 a avut parte de mai multe evoluții solide în tricoul Unirii Târlungeni, alături de care a evoluat în Liga II din România, iar la finalul acelei stagiuni a fost transferat de CS Mioveni.

În tricoul formației din Argeș a evoluat un total de 114 meciuri, reușind să se remarce cu 7 goluri și o pasă decisivă.
La finalul sezonului 2020 – 2021, el a reușit să prmoveze în Liga I alături de CS Mioveni.

Cota de piață a lui Ionuț Burnea este de 150.000 de euro, conform Transfermarkt.

Scut pentru Gigi Becali, Mihai Stoica nu contenește să-și apere binefăcătorul cu orice ocazie. I-a venit rândul lui Claudiu Keșeru.