Țiriac n-a cedat și anunță marea lovitură. 3 ani de negocieri pentru marele eveniment de la București

Octavian Vasilescu / 03.08.2022, 10:56
Țiriac n-a cedat și anunță marea lovitură. 3 ani de negocieri pentru marele eveniment de la București

Ion Țiriac (83 de ani) readuce tenisul în Capitală! Un turneu WTA se va disputa la toamnă, în București, sub denumirea ”Țiriac Foundation Trophy”.

Fundația Țiriac a emis un comunicat de presă prin care anunță oficializarea acestui eveniment. De trei ani încerca Ion Țiriac să readucă Bucureștiul în circuitul WTA, iar acum a reușit!

Ion Țiriac a adus un turneu WTA la București!

Fundația Țiriac va organiza turneul WTA ”Țiriac Foundation Trophy” în perioada 10-18 septembrie 2022, la București. Competiția se va derula la Centrul Național de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11, București), în aer liber, pe zgură. Țiriac Foundation Trophy este singurul turneu WTA (Women’s Tennis Association) programat a se desfășura în București.

Iată ce a spus Ion Țiriac despre această victorie:

„Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației.

Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și încredere tenisului românesc”, a declarat omul de afaceri.

Prin achiziționarea licenței de organizare a acestei competiții de talie mondială, Fundația Țiriac susține tenisul și oferă jucătorilor români șansa să joace în cadrul turneelor internaționale din România.

Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe.

Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

WTA laudă acest moment

Președintele WTA, Steve Simon, a vorbit despre revenirea la București:

Cu siguranță acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experiență relevantă atât jucătorilor consacrați, cât și noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în fața unei mulțimi pasionate”, a spus Steve Simon.

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfășura în zilele de 10 și 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele și finala se vor desfășura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august. Totodată, turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele Digisport.

Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în București în ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.