Toate tunurile campioanei CFR Cluj pe arbitrii meciului cu U Craiova. Cristi Balaj, de partea ardelenilor

Marian Cărăvan / 12.04.2021, 09:02
Toate tunurile campioanei CFR Cluj pe arbitrii meciului cu U Craiova. Cristi Balaj, de partea ardelenilor

Campioana CFR Cluj a remizat pe terenul Universității Craiova, în ultima etapă a sezonului regular. Ardelenii sunt însă nemulțumiți de arbitrajul brigăzii conduse de arădeanul Ovidiu Hațegan. Toate tunurile campioanei au fost puse pe arbitrii meciului din Bănie. Fostul arbitru Cristi Balaj e de partea ardelenilor.

Campioana CFR Cluj a pus tunurile pe arbitrii meciului cu U Craiova

Arbitrajul din meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj a stârnit furia ardelenilor. De-a lungul întâlnirii din Bănie, încheiată cu scorul de 0-0, au fost unele decizii ale brigăzii conduse de Ovidiu Hațegan care nu au fost pe placul grupării din Gruia. Toate tunurile campioanei CFR Cluj au fost puse pe arbitrii meciului cu U Craiova. În apărarea ardelenilor sare și fostul arbitru Cristi Balaj.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 60. Camora a pătruns în careul oltenilor, iar Vătăjelu l-a tras de șort, moment în care căpitanul ardelenilor a căzut în suprafața de pedeapsă. Asta nu l-a impresionat deloc pe Hațegan, care a lăsat jocul să continue. Evident, ardelenii au luat foc la decizia „centralului”. În apărarea lor vine fostul arbitru Cristi Balaj, care e de părere că la acea fază trebuia acordat, fără ezitare, penalty.

Îl ţinea şi ţinerea nu e un marcaj permis în careu. Când vorbim de ţinere, ţinerea o faci doar dacă doreşti. Da”, a spus Cristi Balaj, la Telekom Sport.

Cristi Balaj a mai sesizat și o fază din finalul meciului. Fostul arbitru consideră că Elvir Koljic, de la olteni, trebuia eliminat pentru lovitura cu cotul aplicată lui Andrei Burcă. A scăpat doar cu un galben din partea lui Hațegan și așa a terminat meciul în teren.

Deciziile lui Ovidiu Hategan au fost contestate de ardeleni
Deciziile lui Ovidiu Hategan au fost contestate de ardeleni

Edi Iordănescu a lansat săgeți asupra brigăzii de arbitri

Edi Iordănescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, și-a arătat nemulțumirea față de maniera de arbitraj. Tehnicianul a contestat vehement decizia lui Ovidiu Hațegan la faza din minutul 60, care i-a avut protagoniști pe Camora și pe Vătăjelu. Totodată, Edi Iordănescu este deranjat și de gesturile patronului FCSB, care ar fi pus presiune pe „centrali”, prin declarații, iar aceștia au început să greșească împotriva ardelenilor.

Ce m-a supărat acuma seară a fost brigada neinspirată. Camora rămâne fără şort. Era penalty clar. Reluările le-am văzut de multe ori chiar acum după meci. Nu mă deranjează nici asta, că nu am primit un penalty. Dar mă deranjează că a început domnul Gigi Becali să ne arbitreze de la televizor. Am înțeles că se pricepe la partea tehnico-tactică, dar hai să lăsăm arbitrajul în pace, pentru că îl influențează. Am avut două penalty-uri (n.r. – neacordate) cu Dinamo și am ieșit noi hoți, cu buzunarele goale. Acum din nou un penalty clar, de necontestat.

Se creează o imagine falsă, neadevărată. Propun ca odată cu începerea play-off-ului, să ne oprim toți din comentarea arbitrajului. Haideți să încercăm să nu mai comentăm. Nimeni! Toate echipele pot încerca asta, să ne abținem să comentăm, să nu mai punem presiune”, a declarat antrenorul CFR-ului.

Caseta tehnică Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Koljic ’59), Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Camara (Căpăţînă ’90), Cicâldău (Fedele ’89), Baiaram (Cîmpanu ’79) – Tudorie (Vătăjelu ’59). Antrenor: Marino Ouzounidis.

CFR Cluj: Bălgrădean – Ciobotariu (Manea ’72), Burcă, Ben Youssef, Camora – L. Aurelio, Bordeianu, Sigurjonsson (Carnat ’72) – Gîdea (Chipciu ‘9), Omrani (Rondon ’84), Păun (Hoban ’84). Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Bancu ’29, Cicâldău ’35, Papp ’54, Nistor ’67, Baiaram ’79, Koljic ‘88 / Bordeianu ’12, Sigurjonsson ‘40

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe – Marian Barbu

Observator: Eduard Dumitrescu