Toni Petrea, gata să aplice planul lui Gigi Becali, la derby-ul cu Rapid: „De ce nu?!” Cum a comentat mutările anunțate la FCSB

Robert Zanfir / 14.12.2021, 16:22
Toni Petrea, gata să aplice planul lui Gigi Becali, la derby-ul cu Rapid: „De ce nu?!” Cum a comentat mutările anunțate la FCSB

Toni Petrea a prefațat derby-ul cu Rapid, care este programat miercuri, 14 decembrie, de la 20:30. Antrenorul s-at putea baza și pe Florinel Coman, caz în care va pune în aplicare planul lui Gigi Becali.

FCSB este la 8 puncte în spatele liderului CFR Cluj, iar roș-albaștrii nu își mai permit pași falși, în lupta pentru campionat. Toni Petrea ar putea primi și vești bune. Florinel Coman este așteptat să revină pe teren, după seria de accidentări care l-au dat peste cap în ultimul an și jumătate.

Toni Petrea, gata să aplice planul lui Gigi Becali, la derby-ul cu Rapid: „De ce nu?!”

FCSB primește vizita celor de la Rapid, într-un meci care contează pentru etapa a 20-a a Ligii 1. Pentru gazde poate fi un adevărat meci test. Echipa lui Gigi Becali va debuta în noul an cu CFR Cluj, astfel că are șansa relansării luptei la vârf:

„Este un joc important pentru ambele echipe, între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Întâlnim un adversar cu moral bun după victoria din ultima etapă, cu pretenții la play-off, care mâine va încerca să ne pună probleme. Suntem pregătiți, am avut două zile de pauză după ultimul joc, sper că jucătorii sunt refăcuți pentru a aborda meciul la victorie.

Trebuie să câștigăm fiecare joc, cred că asta este motivația cea mai mare. Rapid e o echipă bună, deși nou-promovată, a demonstrat că poate face față Ligii 1, se bate cu șanse reale la play-off. Consider că este un derby.

Toată lumea își dorește fotbal, spectacol. Acum este mult mai important să câștigăm, avem de recuperat puncte față de primul loc”, a declarat Petrea la conferința de presă dinaintea partidei.

FCSB – Rapid, cu 20 de mii de suporteri în tribune?

În tur, FCSB a fost învinsă de marea rivală cu 1-0, iar după partidă Dinu Todoran a fost înlocuit cu Edi Iordănescu. Toni Petrea se bucură că meciul se va juca cu fani în tribune.

„Atmosfera va fi una plăcută pe stadion, ținând cont că vom avea parte de sprijinul suporterilor noștri. Nu am vorbit cu suporterii. Cum suntem gazde, sper să avem cât mai mulți suporteri. Pe mine mă interesează să încurajeze echipa, să susțină jucătorii. Restul problemelor nu vreau să le discut”, a mai spus antrenorul.

„Mai sunt multe meciuri de disputat. Atât noi, cât și contracandidatele au meciuri grele, se poate întâmpla orice. Iar în play-off se înjumătățesc punctele. În primul rând mă interesează jocul nostru, rezultatele noastre. Dacă noi nu câștigăm, degeaba se încurcă adversarele”, a declarat Toni Petrea, care este convins că Liga 1 va fi mai slabă fără Dinamo.

„Pentru spectacolul fotbalistic ar fi bine să intre echipe de tradiție în play-off, ar fi ambiții mari, orgolii. Ar fi păcat ca Dinamo, o echipă de tradiție, cu nume, să retrogradeze. Nu cred că se va ajunge acolo”.

Toni Petrea a vorbit și despre mutările de la echipă

(despre Florinel Coman, n.r.) „Este apt, valid. Vom vedea după antrenamentul de astăzi dacă va face parte din lot, dacă va juca. Ne vom edifica după antrenamentul de astăzi, cert este că e apt, s-ar putea să apară în lot”.

(Ce se întâmplă cu Octavian Popescu, după intrarea lui Coman – n.r.) „Tavi poate juca în partea stângă, în partea dreaptă. E polivalent, poate juca în orice poziție avansată. Chiar și inter, de ce nu? Are calități, viziune a jocului, pasă, serviciu foarte bun, dribling, cred că ar putea face față”.

(despre interesul FCSB pentru Nicolae Păun și David Miculescu, n.r.): „Nu am discutat nimic despre așa ceva. Avem un lot echilibrat, valoric, nu cred că e cazul. Nu m-am gândit la lucrurile astea, nu pot să vă spun ce jucători mi-aș dori. Vreau să mă concentrez la cele două jocuri rămase de disputat în acest an. Restul problemelor avem timp să le discutăm după ce se termină anul”.

Florin Tănase, adio din iarnă

Florin Tănase este aproape de despărțirea de FCSB. Toni Petrea spune că nu știe nimic despre eventualul transfer.

„Tănase este un jucător cu experiență, se discută despre transferul său de ani de zile, dar nu s-a realizat nimic. Nu este afectat de ce se speculează, își vede de treabă foarte bine aici și e la 100%.

Nu știu ce oferte are, nu am discutat asta. Depinde ce-l interesează pe el mai mult, eu cred că ar putea face față în Europa. Din zona arabă are atracția contractului, dar cred că ar putea face față în Europa fără probleme, într-un campionat mai puternic”.

(despre Constantin Budescu – n.r.): „E normal să nu fii fericit atunci când nu joci, dar nu a lăsat să se vadă asta pe fața lui niciodată. La antrenamente e super, se pregătește foarte bine. E un jucător de grup, care ține vestiarul foarte bine, și mă bucură acest lucru”, a mai spus Toni Petrea

FCSB – Rapid este programat miercuri, de la 20:30, și poate fi urmărit în format Live Text pe Playsport.ro.