Top 10 cei mai buni marcatori all-time în Liga 1 VIDEO

Octavian Vasilescu / 01.04.2022, 11:57
Top 10 cei mai buni marcatori all-time în Liga 1 VIDEO

În Liga 1 au evoluat fotbaliști uriași de-a lungul timpului. Playsport.ro vă prezintă clasamentul celor mai buni 10 marcatori din istoria campionatului intern.

Dudu Georgescu (71 de ani) este cel mai bun marcator all-time din Liga 1. De două ori câștigător al trofeului Gheata de Aur (1975 și 1977), Dudu Georgescu a scris istorie în tricoul lui Dinamo.

Fostul atacant a fost de patru ori la rând golgheterul Ligii 1, în perioada 1975-1978. Cu Dinamo a câștigat cinci trofee: patru titluri naționale (1975, 1977, 1982 și 1983) și o Cupă a României (1982). În echipa națională a României, Dudu Georgescu a evoluat în 40 de partide și a marcat 21 de goluri.

VIDEO Goluri marcate de cei mai buni 10 marcatori din istoria Ligii 1

Pe locul 2 în clasamentul all-time al marcatorilor din Liga 1 se află Ionel Dănciulescu (45 de ani), un alt simbol al lui Dinamo. Dănciulescu deține recordul pentru cele mai multe apariții în Liga 1, 515 de meciuri.

Podiumul este completat de Rodion Cămătaru (63 de ani). În 1987, Cămătaru a câștigat Gheata de Aur din postura de jucător al lui Dinamo. În acel sezon, atacantul a marcat 44 de goluri în 33 de partide. De-a lungul carierei, Cămătaru a impresionat și la Universitatea Craiova, unde a evoluat în perioada 1974 – 1986.

Mai jos puteți vedea cum arată clasamentul complet al celor mai buni 10 marcatori din istoria Ligii 1. În acest top se regăsesc și nume precum Marin Radu II, Ion Oblemenco, Mircea Sandu sau Victor Pițurcă.

Top 10 cei mai buni marcatori all-time în Liga 1

Dudu Georgescu: „Ghetele rămân cea mai frumoasă amintire a carierei”

Dudu Georgescu a acordat un interviu în 2020 și a vorbit despre cele două Ghete de Aur câștigate în anii ’70:

Ghetele rămân cea mai frumoasă amintire a carierei mele. Nu puteam să rămân descălțat, trebuia să o iau și pe a doua (râde).

Mai grea a fost cea în care am reușit să înscriu 47 de goluri. Și că tot m-ai întrebat de momentele dragi mie, să știi că la festivitate, la Paris, atunci când au pus imnul României m-am emoționat cel mai mult. A fost un moment extraordinar pentru mine. Dorinţa mea e ca Dinamo să revină unde îi e locul”, a spus Dudu Georgescu, pentru ProSport.

Ionel Dănciulescu: „Dudu Georgescu a fost un atacant uriaș!”

Ionel Dănciulescu spune că nu a urmărit niciodată să doboare recorduri, dar este mândru de cariera pe care a avut-o:

Nu am urmărit niciodată recordurile. Cum spune marele Gică Hagi: recordurile sunt făcute să fie doborâte. Dacă aș fi jucat pentru recorduri, aș fi făcut o obsesie, iar atunci nu mi-ar mai fi ieșit nimic, m-aș fi încărcat negativ.

Am avut grijă la un anumit stil de viață. Organismul m-a ajutat și am fost sănătos, cu siguranță asta a fost cel mai important. Ce atacant uriaș a fost Dudu Georgescu! Poate o să-l depășesc în altă viață (râde). Eu sunt mulțumit cu cifra pe care o am” , a spus Dănciulescu, în trecut, pentru ProSport.