Top 10 sportivi români ai anului 2021. Cum au votat membrii Asociației Presei Sportive din România

Bordei Radu / 27.12.2021, 18:59

Membrii Asociației Presei Sportive din România și-au exprimat părerea privind cei mai buni sportivi din anul care s-a încheiat. Acest top exprimă foarte bine realitățile și performanțele obținute în anul din curs. De aceea, iubitorii sportului își pot da seama care au fost rezultatele notabile obinute de sportivii noștri. 

Așa cum era de așteptat, faptul că 2021 a fost un an olimpic a contat foarte mult în alegerile jurnaliștilor. Așa că medalile câștigate la Tokyo au cântărit foarte mult în opțiunea alegătorilor. Nu este nicio surpriză că, în acest an, canotajul și-a tăiat „partea leului”.

Cine sunt aleșii membrilor Asociației Presei Sportive din România. Sportivii care au obținut cele mai importante performanțe în 2021

Nu este nicio surpriză, singurele sportive care au adus aurul olimpic în România au ocupat primul loc. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut cea mai strălucitoare medalie, la Tokyo. Așa că au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului. De altfel canotajul a adus 3, din cele 4 medalii olimpice ale României. Echipajele formate din Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc dar și cel de 4 rame, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Senciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, au ocupat locurile 3, respectiv 4 ale topului.

Pe locul secund se regăsește Ana Maria Popescu, marea campionaă de scrimă. Aceasta a obținut un argint la ultima ei apariție la o Olimpiadă. La sfârșitul acestui an, reputata scrimeră și-a anunțat retragerea din sport. 

Înotătorii Robert Glință și revelația David Popovici au ocupat locurile 5 și 7. Între ei s-a intercalat actualul ministru al sportului. Eduard Novak este, însă, un nume important în ciclismul paralimpic.

Horia Tecău s-a retras și el din activitate, așa că a ocupat locul 8 în acest top. Luptătoarea Beatrcie Ana și judoka Adrian Șuică au completat topul

Sportul românesc a pierdut câțiva campioni importanți, în 2021

România a rămas săracă cu câțiva campioni, în 2021. Nume importante au decis să spună stop, după au obținut cele mai importante performanțe pentru țara noastră. Pe lângă Ana Maria Popescu și Horia Tecău, marii campioni din gimnastică Marian Drăgulescu și Larisa Iordache au pus și ei punct carierelor.

Este greu să accept că sunt pentru ultima dată când sunt pe partea asta a scenei. De acum înainte voi fi pe partea cealaltă să-i susțin pe scrimeri, să-i aplaud pe sportivii români. Cea mai mare parte din viața mea am petrecut-o în sala de scrimă. Și credeți-mă că a fost cea mai frumoasă poveste la care puteam să sper. Am albit mulți oameni, tocmai ăsta este motivul pentru care n-aș vrea să devin antrenor perea curând. Habar nu am, nu știu cum o să arate viitorul., a declarat Ana Maria Popescu, la Gala Scrimei 2021