TOP 10 transferuri din vara lui 2021 care n-au costat nimic, dar valoarea jucătorilor este imensă

Bordei Radu / 20.07.2021, 17:14

TOP 10 transferuri din vara lui 2021 care n-au costat nimic, dar valoarea jucătorilor este imensă. Perioada de transferuri este de abia la început, dar deja s-au efectuat câteva mutări importante. Problemele cauzate de pandemie afectează și acest aspect. Marile cluburi nu mai sunt dispuse să arunce cu sute de milioane pe jucători, dar au avut și noroc.

Parcă mai mult decât oricând, în această vară, au fost un număr mare de staruri care au putut fi transferate gratis. Sunt fotbaliști care au rămas liberi de contract și au profitat să prindă contracte mult mai bune.

TOP 10 transferuri din vara lui 2021 care n-au costat nimic. Barcelona ți PSG, campioane la acest capitol

Pentru că pandemia le-a afectat finanțele, marile cluburi nu au ezitat să apeleze și la jucători liberi de contract, în această vară. Au avut și de unde alege. Cel mai important fotbalist în această situație, care a și semnat cu alt club este proaspătul campion european, Gianluigi Donnarumma. Portarul de 22 de ani a refuzat să semenze un alt contract, cu Milan. A cerut un salariu de 10 milioane pe sezon, prea mult pentru clubul milanez. De aceea goalkeeperul a plecat și a semnat cu PSG. Parizienii sunt în situația de a-i oferi suma cerută, dar și asigurarea că se va bate la Liga Campionilor. Iar campioana Franței și-a asigurat un fotbalist de peste 60 de miliaone de euro, fără a fi plătit niciun ban.

Cu toate acestea, Barcelona a profitat la extrem de această situație. Pentru că nu își permit să dea niciun euro pe transferuri, catalanii s-au mișcat excelent și și-au asigurat trei fotbaliști valoroși, fără a plăti nimic. Este vorba de Memphis Depay, Erik Garcia și Kun Aguero. Aceștia sunt cotați la 45, 20, respectiv 18 milioane de euro, iar președintele Laporta a reușit o performanță deosebită prin aducerea lor.

Barcelona a fost aproape să îl aducă, tot liber de contract, și pe Giorginio Wijnaldum, mijlocașul lui Liverpool. Acesta a ales însă PSG. Iar francezii și-au asigurat gratis un fotbalist de 30 de milioane de euro.

Dacă Barcelona și PSG au adus, fără bani, jucători de 100 de milioane, în schimb AC Milan a pierdut fotbaliști de această sumă. Pe lângă Donnarumma, a mai părăsit echipa, gratis, și Hakan Calhanoglu. Coordonatorul, cotat la aproape 40 de milioane de euro, a mers și la marea rivală, Inter.

Și Realul a reușit să aducă un fotbalist important, gratis: pe fundașul David Alaba, de la Bayern. Acesta este cotat la 55 de milioane de euro.

Florian Thauvin, Carles Alena și Elsed Hysaj, care împreună fac peste 50 de milioane de euro, au plecat și ei gratis, de la Marseille, Barcelona, respectiv Napoli.

Messi, caz special. Vrea să continue la Barcelona, dar nu poate semna, încă

Cel ami important caz este cel al lui Leo Messi. Superstarul Argentinei este, în acest moment, fără contract, dar toată lumea așteaptă să continue pe Camp Nou. Președintele Laporta trebuie să facă eforturi să mai scadă din cheltuieli, pentru că nu poate să înregistreeze contractul. Asta chiar dacă Messi a renunțat la 50% din bani, să continue.

Dacă Barcelona nu se va descurca, niciunul din fotbaliștii aduși în această vară, dar nici Messi, nu vor putea evolua pentru catalani.