Topul cel mai surprinzător din acest început de sezon. Neymar, peste Haaland. Messi vrea să își recupereze „coroana”

Ștefănescu Dragoș 20.09.2022, 18:38
Topul cel mai surprinzător din acest început de sezon. Neymar, peste Haaland. Messi vrea să își recupereze „coroana”

Neymar are un start de sezon excelent la PSG. Brazilianul a fost omul deciziv pentru parizieni în mai multe partide. Astfel, el a devenit lider în topul celor mai prolifici jucători din Europa în acest sezon.

Neymar, lider în topul celor mai în formă jucători din Europa

Neymar (30 de ani) are un start de sezon excelent la PSG. Brazilianul a avut contribuții decisive în victoriile obținute de parizieni în acest sezon.

În etapa a opta din Ligue 1, PSG a înfruntat-o pe Olympique Lyon în deplasare. Neymar a avut o nouă prestație foarte bună. El i-a oferit assist-ul lui Messi din care acesta a marcat unicul gol al meciului. Cu acest gol argentinianul a atins o nouă bornă istorică. Cu 672 de goluri marcate, exceptându-le pe cele din penalty, Messi i-a devansat pe Cristiano Ronaldo și Pele.

Neymar a marcat 8 goluri și a oferit 7 assisturi în tricoul lui PSG în acest sezon, deci în total are 15 contribuții decisive. Astfel, starul brazilian conduce topul celor mai în formă fotbaliști din primele șapte campioanate ale Europei.

Relația dintre Neymar și Mbappe este tot mai tensionată

În ciuda rezultatelor foarte bune, PSG se confruntă în continuare cu anumite probleme. Mai exact, relația dintre Kylian Mbappe și Neymar a devenit extrem de tensionată în ultima perioadă. Cei doi au avut mai multe schimburi de replici, cel mai recent fiind la partida cu Montpellier. Mai mult, presa din străinătate susține că Mbappe le-ar fi cerut șefilor clubului să renunțe la Neymar.

Jurnaliștii brazilieni de la TNT Sports au dezvăluit că diferendul dintre Mbappe și Neymar a pornit încă  din primăvară. Și anume atunci când francezul negocia cu șefii lui PSG prelungirea contractului.

Pentru a-l convinge să accepte noul contract, șefii lui PSG i-au promis lui Mbappe că va fi principalul jucător al echipei. În plus, aceștia l-au anunțat pe atacantul francez că iau în calcul să-l vândă pe Neymar. Mbappe nu a avut nimic de obiectat, iar acest lucru l-a deranjat enorm pe Neymar, în momentul în care a aflat totul.

Șefii lui PSG au vrut să-l vândă pe Neymar dar nu au primit nicio ofertă

Jerome Rothen, fost jucător la PSG, a vorbit pe marginea acestui conflict mocnit dintre Mbappe și Neymar. Acesta susține că nu se pune problema ca francezul să fi cerut plecarea lui Neymar. Mai mult, Rothen a dezvăluit că șefii lui PSG au dorit să-l vândă pe starul brazilian dar nu au avut nicio ofertă pentru el. Fostul internațional francez este convins însă că Neymar va crea din nou probleme la PSG în ciuda faptului că momentan are un comportament exemplar.

Mbappe nu a cerut ca Neymar să plece. Cunoscându-l pe Kylian, nu ar fi făcut niciodată asta. Mbappe își dorea un proiect sportiv diferit și de asta a durat atât de mult să își prelungească înțelegerea.

Când i-au prezentat noul proiect sportiv, qatarezii au venit și i-au spus că nu îl mai vor pe Neymar din mai multe motive. După 15 zile, Neymar nu avea nicio ofertă pentru că nicio echipă nu îl voia, nici măcar sub formă de împrumut.

Pentru moment, Christophe Galtier a spus că Neymar este perfect la antrenamente, că nu a ratat nicio sesiune și se descurcă foarte bine, dar va veni ziua când Neymar va fi dat peste cap pentru că s-a culcat la ora cinci dimineața după un turneu de poker sau o călătorie”, a declarat Jerome Rothen, citat de AS.com.