“Totul a fost făcut prost de Federație de la bun început”. Atac radical al lui Lupescu după ce a văzut sistemul din Liga 2

Bogdan Solomon 21.05.2023, 10:36
“Totul a fost făcut prost de Federație de la bun început”. Atac radical al lui Lupescu după ce a văzut sistemul din Liga 2

Ionuț Lupescu s-a dezlănțuit înaintea meciului decisiv pentru revenirea echipei lui Dinamo pe prima scenă a fotbalului românesc. Atacul a fost îndreptat împotriva Federației Române de Fotbal.

Ionuț Lupescu, scos din minți de sistemul Ligii a 2-a. Atac dur la adresa FRF

Duminică, 21 mai, de la ora 13:00, „câinii roșii” vor da piept cu Poli Iași în ultima partidă din playoff-ul Ligii a 2-a și au nevoie de o victorie pentru a spera la ocuparea ultimului loc direct promovabil. În lupta pentru acest obiectiv se mai află Oțelul Galați, care va primi vizita Unirii Dej, echipă ce nu a putut obține licența pentru Superliga. Meciurile se vor disputa în același timp.

Cu puțin timp înaintea fluierului de start, Ionuț Lupescu a ieșit la atac, mărul discordiei fiind sistemul competițional din eșalonul trecut. Potrivit spuselor sale, vina pentru faptul că în playoff și-au făcut loc echipe care nu au drept de promovare le aparține celor de la FRF.

„Am auzit că s-au dat licențele pentru Liga 1, nu e normal să spui înainte de ultima etapă, mai ales că Dejul joacă la Galați, știți bine că nu au niciun fel de motivație. Nu știu dacă a fost făcut intenționat sau nu. O organizare proastă în Liga 2, cu echipe care nu au licența, nu au drept de promovare, dar sunt în playoff, totul a fost făcut prost de Federație de la bun început”, a răbufnit fostul mare jucător al „câinilor roșii”, la Radio Dinamo 1948.

Mesaj ferm înaintea meciului decisiv pentru promovare: „Am mare încredere în jucători”

Cât despre șansele echipei sale de suflet de a reveni în Superligă la finalul acestui sezon, „Kaiserul” s-a arătat extrem de încrezător și a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor pentru evoluțiile de până acum, într-un sezon în care se punea tot mai acut problema falimentului. Nici măcar varianta disputării unui baraj cu FC Argeș nu l-ar face să-și piardă speranța.

„Eu sunt foarte încrezător pentru că am văzut echipa în mai multe meciuri, în proporție de 75-80% au jucat foarte bine în acest playoff.  Cu mai multă atenție, cred că nu am fi pierdut meciul de acasă cu Iașul, dar băieții sunt destul de motivați, ceea ce depinde de ei trebuie să facă duminica aceasta și să își câștige meciul, după care vom vedea dacă vom reuși să intrăm direct în prima ligă.

Eu am încredere la baraj, au demonstrat atunci când muncesc, când dau totul pe teren, sunt inteligenți, pot câștiga, s-a văzut asta și cu Steaua. Cu toate că sunt o echipă cu jucători mai în vârstă, dar și tineri, au dorință de afirmare. Noi suporterii suntem în spatele lor. Eu sunt încrezător în ei, am mare încredere, ori direct, ori la baraj ne vom califica în prima ligă. Noi ne așteptam ca Dinamo să ajungă mai degrabă în faliment, la problemele care au fost. Din punct de vedere tehnic, jucătorii și cu antrenorii au făcut o treabă extraordinară”, a mai spus Ionuț Lupescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe