Totul despre noul atacant al FCSB: calități, defecte, transferul în Italia și prestațiile din naționala Croației. VIDEO

Mihai Cheles 29.01.2021, 11:01
Totul despre noul atacant al FCSB: calități, defecte, transferul în Italia și prestațiile din naționala Croației. VIDEO

Chiar în ziua în care Dennis Man a plecat la Parma, FCSB a anunțat transferul fotbalistului croat Ante Vukusic. Iată totul despre noul atacant al FCSB.

Totul despre noul atacant al FCSB: calități, defecte, transferul în Italia și prestațiile din naționala Croației

Ante Vukusic s-a născut pe 4 iunie 1991 la Sinij, în Croația. A început fotbalul la Hajduk Split, eterna rivală a celor de la Dinamo Zagreb și a debutat la seniori pe vremea când avea doar 18 ani. Au urmat trei ani foarte pentru Hajduk, iar Vukusic era considerat unul dintre cei mai valoroși tineri jucători ai Europei.

Ante Vukusic, coșmarul lui Dinamo

În sezonul 2010-2011, Hajduk Split a eliminat pe Dinamo din preliminariile Europa League, la capătul unei duble de coșmar pentru „câini”. Aceștia s-au impus în „Ștefan cel Mare” cu 3-1, însă au cedat în Croația cu 0-3.

La meciul din România, Ante Vukusic nu a putut juca fiind convocat la naționala U19 a Croației, în înfrângerea 1-2 cu Franța, de la Campionatul European din 2010, din faza semifinalelor.

La meciul retur, Vukusic a fost titular și a deschis drumul echipei sale către o calificare istorică. Croații au marcat trei goluri în 38 de minute, iar Dinamo a fost din nou eliminată rușinos din Europa.

Totul despre noul atacant al FCSB calitati, defecte, transferul in Italia si prestatiile din nationala Croatiei (1).jpg
Totul despre noul atacant al FCSB calitati, defecte, transferul in Italia si prestatiile din nationala Croatiei (1).jpg

A jucat în Serie A și-n naționala Croației, alături de Modric, Perisic sau Mandzukic

În 2012, bifează și singura prezență în tricoul naționalei Croației, în amicalul pierdut cu Elveția, scor 2-4. Atunci Vukusic a jucat 45 de minute. Tot în acel an, atacantul prindea transferul în Serie A, la Pescara. Transferul se realiza pentru 3,7 milioane de euro.

Nu se impune la Pescara și este împrumutat succesiv la Lausanne și Waaslan-Beveren, înainte să fie lăsat liber de contract în 2015. Eșuează și la Greuter Furth (Germania), Olimpia Grudziaz (Polonia) și NK Krso (Slovenia) și se părea că și-a încheiat definitiv legătura cu fotbalul de performanță.

În 2019, semnează cu NK Olimpija Ljubljana, iar Ante Vukusic își recapătă pofta de gol. Marchează 26 de goluri 35 de meciuri, fiind unul dintre cei mai prolifici jucători din Europa.

VIDEO: Goluri și faze Ante Vukusic

 

Ante Vukusic a refuzat FCSB în vară

La finalul acelui sezon foarte bun, FCSB intră pe fir și încearcă să-l transfere pe Ante Vukusic. Răspunsul croatului a fost unul neașteptat, dacă privim cum s-au derulat lucrurile în ultimele zile. Simțind momentul bun al carierei sale, Vukusic spera la altceva.

Am fost sunat de directorul sportiv al Stelei (n.r FCSB). Foarte amabil si foarte deschis, dar i-am transmis că nu ma interesează să vin în România. I-am zis lui Milan Mandaric că vreau să rămân la Olimpija, pentru că m-am săturat să mă transfer dintr-o parte în alta. Mă simt foarte bine în Ljubljiana şi voi pleca doar dacă vom primi o super ofertă, care mă va asigura pe viaţă, declara Vukusic, la acea vreme, în presa din Slovenia.

Fotbalistul nu a prins transferul mult visat, iar sezonul 2020-2021 l-a găsit tot la Ljubljana. A intrat în conflict cu antrenorul echipei și a fost lăsat pe banca de rezerve. A prins doar șapte partide în acest sezon, fără să marcheze vreun gol. Vukusic a reușit, într-un final, să-și rezileze contracul cu Hajduk și să ajungă la FCSB.

Am venit aici deoarece am fost atras de istoria glorioasă a clubului. Am avut şi alte opţiuni, dar consider că FCSB este echipa perfectă pentru mine. Îmi doresc enorm să câştig titlul de campion, pe care l-am ratat anul trecut cu Olimpija Ljubljana, a declarat croatul, printre altele, la prezentarea oficială la FCSB.

Totul despre noul atacant al FCSB calități, defecte, transferul în Italia și prestațiile din naționala Croației. VIDEO
Totul despre noul atacant al FCSB calități, defecte, transferul în Italia și prestațiile din naționala Croației. VIDEO

Fotbalistul a fost și-n vederile lui Dinamo și Sepsi

În vara lui 2020, când patronii spanioli ai lui Dinamo s-au instalat, au încercat să-l aducă și pe Vukusic la club. Presa din Slovenia scria că Dinamo ar fi înaintat o ofertă de 700.000 de euro pentru jucător, însă Olimpija Ljubljana ar fi refuzat. Greu de imaginat că acest lucru s-a întâmplat cu adevărat, dacă ne gândim bine la cum administrează Cortacero de clubul din „Ștefan cel Mare”

Și Sepsi l-a dorit pe Ante Vukusic, zilele trecute. Chiar se punea la punct anunțarea și prezentarea transferului, când un telefon a dat totul peste cap. Fotbalistul i-a anunțat pe covăsneni că a ales pe FCSB. Conducătorii de la Sepsi îi cumpăraseră deja biletele de avion.

Urmăriți Playsport.ro și pe