Totul despre sferturile de finală din Champions League. Când are loc tragerea la sorți și când se vor juca meciurile

Radu Bordei 15.03.2023, 23:54
Totul despre sferturile de finală din Champions League. Când are loc tragerea la sorți și când se vor juca meciurile

S-au decis sferturile din Liga Campionilor și cele mai bune 8 echipe se vor lupta pentru trofeul din acest sezon. Marile favorite au rămas Bayern Munchen, Manchester City sau Real Madrid, dar Napoli poate reprezenta marea surpriză a competiției. Câștigătoare este și Serie A, cu trei echipe în ultimele luni.

Când va avea loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Cele 8 echipe rămase în competiție sunt Bayern Munchen, Manchester City, Napoli, Inter, AC Milan, Benfica, Chelsea și Real Madrid. Acestea vor ști cum se împerechează vineri, 17 martie, când vor avea loc tragerile la sorți. Dacă până acum echipele din aceeași țară nu aveau voie să joace împreună, din acest moment totul este posibil. Prima manșă a sferturilor se va disputa pe 11 și 12 aprilie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 18, respectiv 19 aprilie. Nu mai există capi de serie, din acest moment orice duel este posibil.

Semifinalele vor avea loc pe 9 și 10 mai, manșa tur, iar pe 16 și 17 mai vom afla finalistele.

Marile favorite și posibila surpriză

Poate pentru prima dată în ultimii ani nu pare să existe o favorită certă, o echipă care să se desprindă autoritar. Între ultimele 8 rămase, echipa considerată outsider va fi, aproape sigur, Benfica. Cu toate acestea lusitanii se pot gândi și ei la semifinale, mai ales că există cel puțin 2-3 adversari de care nu au motive să se teamă. Cele două formații din Milano sunt prezente amândouă în sferturi pentru prima dată din 2006. Cu toate acestea nici Inter, nici AC Milan, nu sunt într-o formă deosebită. Deși dispun de jucători de mare valoare, precum Rafael Leao, Olivier Giroud, Lautaro Martinez ori Romelu Lukaku, niciuna nu poate fi considerată favorită, dimpotrivă. Un potențial duel, însă, între ele, ar fi un cap de afiș spectaculos.

Nici Chelsea nu mai este echipa care cucerea Liga Campionilor acum doi ani. Cu toate acestea londonezii nu pot fi excluși total, nu după investițiile masive din această perioadă. După ce au băgat jumătate de miliard de euro doar în jucători noi, noii patroni au alteptări mari și deși rezultatele nu l-au ajutat pe Graham Potter, managerul pare să fi găsit formula cea mai bună în ultimele partide.

Cel mai probabil câștigătoarea se va alege din tripleta Real Madrid, Bayern Munchen și Manchester City. Însă Napoli poate fi marea surpriză a acestei ediții. Cea mai în formă echipă din Europa a impresionat până acum și, cu un traseu favorabil, echipa lui Spaletti poate realiza cel mai bun sezon din istoria clubului

Urmăriți Playsport.ro și pe