Trabzonspor, decizie de ultimă oră cu privire la transferul lui Florin Tănase: ce scriu turcii despre golgheterul FCSB

Olteanu Ștefan 23.05.2021, 14:08
Trabzonspor, decizie de ultimă oră cu privire la transferul lui Florin Tănase: ce scriu turcii despre golgheterul FCSB

Trabzonspor a luat o decizie de ultimă oră cu privire la transferul lui Florin Tănase. Căpitanul FCSB-ului este monitorizat cu atenție de formația din Turcia, care și-ar dori să îl transfere în această vară. Tănase este la cel mai bun sezon al carierei. Nu mai puțin de 24 de goluri și 6 pase decisive a reușit Tănase în acest sezon de Liga I.

Trabzonspor, decizie de ultimă oră cu privire la transferul lui Florin Tănase: ce scriu turcii despre golgheterul FCSB

Trabzonspor, decizie de ultimă oră cu privire la transferul lui Florin Tănase. Căpitanul FCSB-ului se află pe lista turcilor pentru un potențial transfer în această vară. Cifrele fără precedent reușite de Tănase în acest sezon l-au adus pe radarul unor echipe ca Anderlecht, Olympique Marseille, Trabzonspor, Basaksehir, Al Hilal, Montreal Impact sau New York City. Mai mult, Gigi Becali a anunțat că îi va da drumul lui Tănase să plece în această vară. Contractul acestuia cu FCSB mai este valabil până în iunie 2023, iar prețul solicitat în schimbul său este de aproximativ 5 milioane de euro.

Florin Tănase, prea scump pentru Trabzonspor?

Fotbalul din Turcia nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar, iar prețul de 5 milioane de euro pare un pic cam mare pentru un club ca Trabzonspor.
În acest context, jurnaliștii turci de la tskulis.com scriu că Trabzonspor este gata să își încerce norocul cu un alt transfer.

Trabzonspor a găsit, în Ligue 1, o alternativă la transferul lui Florin Tănase”, titrează sursa citată.

În continuare, turcii spun:

Conducerea lui Trabzonspor continuă să studieze la viteză maximă piața de transferuri. Românul Florin Tănase a ieșit din prim-plan. Antrenorul Abdullah Avci a cerut transferul unui „număr 10”, însă nu vrea să fie blocat de o singură variantă. Astfel, Trabzonspor a găsit o alternativă pentru transferul lui Florin Tănase la clubul Nimes.”

Trabzonspor a găsit alternativa la transferul lui Florin Tănase
Trabzonspor a găsit alternativa la transferul lui Florin Tănase

Zinedine Ferhat, decarul lui Nimes, a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive în acest sezon de Ligue 1

Nimes este proaspăt retrogradată din Ligue 1, după un sezon în care a adunat doar 35 de puncte. În acest context, mai mulți jucători de la echipă vor să plece în perioada următoare. Printre ei se află și Zinedine Ferhat, jucător care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive în cele 33 de meciuri jucate în acest sezon. În vârstă de 28 de ani, „decarul” lui Nimes este evaluat la 8 milioane de euro de Transfermarkt. Potrivit sursei menționate mai sus, Trabzonspor a făcut deja o ofertă de 1.5 milioane de euro, care a fost refuzată. Francezii solicită aproximativ 4 milioane de euro în schimbul lui Zinedine Ferhat, însă ar putea să mai lase din preț. Fotbalistul, care mai are contract până în iunie 2022 cu Nimes, este disperat să plece. De asemenea, Nimes se află într-o profundă criză economică.
Zinedine Ferhat este în acest moment prima opțiune de transfer pe care Trabzonspor o ia în calcul pentru postul de „număr 10”.

Zinedine Ferhat e vedeta lui Nimes
Zinedine Ferhat e vedeta lui Nimes

Gigi Becali: „Cum să îl mai ții pe Tănase. E golgheter, nu poți să îl mai ții!”

Căpitanul FCSB-ului va pleca mai mult ca sigur la capătul acestui sezon. Acest lucru este afirmat chiar de Gigi Becali, care spune că vrea 5 milioane de euro în schimbul golgheterului său:

Tănase este posibil să plece, cum să-l mai ții? Este golgheter, pleacă Tănase. Nu mai poți să-l ții pe Tănase. 5 milioane sunt bani puțini pentru Tănase, o să dea cineva imediat”, spunea Becali, pentru AS.ro, în urmă cu câteva zile.

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB. Spune că va primi 3.2 milioane de euro în curând.