Trădarea anului în Formula 1. La ce echipă ar urma să ajungă Lewis Hamilton

Bogdan Solomon 07.04.2023, 17:18
Trădarea anului în Formula 1. La ce echipă ar urma să ajungă Lewis Hamilton

Presa internațională anunță trădarea anului în Formula 1. După nu mai puțin de zeci ani la Mercedes, Lewis Hamilton (38 de ani) ar fi tentat să „vireze” din sezonul viitor spre echipa rivală.

Lewis Hamilton, la un pas să trădeze Mercedes. Unde ar putea ajunge

Concret, în această perioadă s-au întețit zvonurile potrivit cărora multiplul campion britanic s-ar afla în vizorul celor de la Ferrari și chiar ar vrea să dea curs ofertei, dezamăgit de situația actuală de la Mercedes. Cu atât mai mult cu cât înțelegerea expiră la finalul stagiunii.

De asemenea, fostul pilot Johnny Herbert (58 de ani) și-a exprimat la rândul său convingerea că mutarea are mari șanse de reușită, prin prisma dorinței lui Hamilton de a cuceri un nou titlu mondial. Asta deși contractele ambilor piloți legitimați la Ferrari –  Charles Leclerc (25 de ani) și Carlos Sainz Jr (28 de ani) – expiră în 2024.

„Cred că totul depinde de ce se va întâmpla în continuare la Mercedes. Dacă vor putea să-i ofere un monopost mai capabil. Ce se va întâmpla dacă Mercedes va da greș și Hamilton încă va simți că poate câștiga un titlu? Va merge la Ferrari? Simte că acolo poate câștiga încă un titlu mondial? Sigur se gândește și la cât timp mai are la dispoziție.

Piloții tineri sunt tot mai periculoși acum, s-au schimbat vremurile. George Russell pune multă presiune pe Lewis. Când va avea o mașină potrivită se va lupta de la egal la egal cu Max Verstappen. La fel cred că se va întâmpla și cu Lando Norris”, a declarat Herbert, citat de Evening Standard.

Hamilton visează să-l depășească pe Schumacher, dar poate pierde un titlu mondial

În altă ordine de idei, Lewis Hamilton și-a trecut în palmares șapte titluri de campion mondial, la fel ca legendarul Michael Schumacher și îl țintește pe cel de-al optulea pentru a doborî recordul, dar s-ar putea trezi doar cu șase. Felipe Massa susține că primul titlu (cel din 2008) a fost cucerit pe nedrept și chiar s-a arătat dispus să meargă în instanță pentru a-și demonstra afirmațiile.

Hamilton se afla pe atunci la volanul lui McLaren, în timp ce Massa era la Ferrari și a încheiat sezonul pe poziția a doua. La Marele Premiu al Braziliei, din 2008, britanicul a terminat pe 5, suficient pentru a fi încoronat campion mondial, la doar un punct diferență. Acum, brazilianul își dorește să întoarcă soarta acelei stagiuni în favoarea sa, bazându-se pe o remarcă a lui Bernie Ecclestone, care făcea referire la un posibil complot.

„Noi am decis să nu avem nicio reacție pentru moment, doream să protejăm sportul și să-l scutim de un scandal uriaș. De aceea, am folosit cuvinte dulci pentru a-l convinge pe pilotul meu, Nelson Piquet Jr., să rămână calm pentru moment.

Atunci, era o regulă potrivit căreia, o clasificare dată după ce FIA făcea ceremonia finală era de neatins. Așa că lui Hamilton i s-a dat trofeul și totul a fost bine. Noi dețineam suficiente informații la acea vreme pentru a investiga problema.

Potrivit statutului, trebuia să anulăm cursa din Singapore, în aceste condiții. Asta înseamnă că nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat în clasamentul piloților, iar în aceste condiții, Felipe Massa ar fi devenit campion mondial, nu Hamilton”, a spus Ecclestone.

Urmăriți Playsport.ro și pe