Trage de Octavian Popescu să rămână la FCSB. Sfat pentru perla lui Gigi Becali

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.05.2022, 16:47
Trage de Octavian Popescu să rămână la FCSB. Sfat pentru perla lui Gigi Becali

Octavian Popescu este sfătuit de Ioan Andone să nu se grăbească să plece de la FCSB. Fostul mare fotbalist și antrenor al lui Dinamo este de părere că preferatul lui Gigi Becali este încă mult prea tânăr pentru a se putea impune într-un campionat de top din vestul Europei.

Octavian Popescu este sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB

Astfel, în viziunea lui Andone, decizia cea mai bună în acest moment pentru cariera lui Octavian Popescu ar fi să continue la FCSB pentru încă două sau trei sezoane. Asta în ciuda faptului că există deja câteva cluburi din Europa interesate de serviciile sale.

Fostul internațional român a pus accent pe faptul că tânărul de doar 19 ani, care a debutat recent și în tricoul naționalei României, trebuie mai întâi să se impună ca titular sub tricolor, să câștige titlul în Liga 1 și să facă anumite performanțe în cupele europene cu FCSB. Iar abia apoi să facă pasul spre o echipă din top 5 campionate europene.

Andone a explicat că graba în acest context îi poate ruina cariera unui tânăr jucător

Nu în ultimul rând, Ioan Andone a subliniat rolul extrem de important pe care părinții unui tânăr fotbalist îl pot avea într-o astfel de situație ca cea în care se află în prezent Octavian Popescu.

Să câștige campionatul cu FCSB, să aibă un parcurs european extraordinar, tot anul ăsta să înceapă să joace mai mult la echipa națională. Îi trebuie puțin timp să ajungă titular și atunci vorbim peste 2-3 ani de zile de o sumă mare de transfer.

E unul dintre cei mai talentați jucători care au apărut în ultimii 10 ani. Nu, face o prostie (n.r. – dacă pleacă în afară). Dacă se duce la o echipă mare nu joacă, la o echipă de top. E crud încă, el trebuie să stea doi ani aici să joace non stop. El de anul ăsta a început să joace. Trebuie să aibă cel puțin 100 de meciuri jucate.

Vorbim prea repede despre plecare. Stai, domnule, să facă performanță în România. Patronii oricum cer sume mari și nu o să-i lase să plece. Părinții pun presiune: `Vezi că ai o ofertă bună. Tu în România câștigi 100.000 euro, vezi că acolo ai 1 milion de euro!`. Părinții pot să greșească, dar părinții trebuie să gândească la viitorul unui fotbalist. E important cum faci pașii care te duc către un transfer. Dacă te grăbești, poate să fie un dezastru!”, a spus Ioan Andone potrivit Antena Sport.

În prezent, printre echipele interesate de transferul lui Octavian Popescu s-ar număra Everton, Torino, Benfica sau Galatasaray. Gigi Becali a spus însă cu fermitate că pentru moment nu ia în calcul cedarea „perlei” sale.

Gigi Becali riscă să îl piardă pe Octavian Popescu: „Își permite asta și nimeni nu îl urechează!” Avertisment fără precedent pentru patronul FCSB. VIDEO EXCLUSIV

Urmăriți Playsport.ro și pe