Tragedie în fotbalul britanic. Un jucător cunoscut din ligile inferioare a murit la 28 de ani

Iosif Pintilie 11.04.2023, 16:45
Tragedie în fotbalul britanic. Un jucător cunoscut din ligile inferioare a murit la 28 de ani

Un fotbalist britanic a murit la doar 28 de ani. Mason Peddle, legitimat la AFC Portchester, a murit. Colegii echipei unde era căpitan au fost distruși de vestea decesului său.

Un tânăr fotbalist englez a murit la doar 28 de ani

În tinerețe, acesta era considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători din fotbalul britanic. Nu a reușit însă să devină un nume mare, ajungând să joace în ligile neprofesioniste din Anglia.

„Toată lumea de la Portchester este șocată și supărată pe urâta veste a morții lui Mason Peddle, căpitanul nostru”, este mesajul postat de clubul său, pe Twitter.

Pentru a sprijini familia jucătorului, clubul a organizat o strângere de fonduri, adunând până acum peste 14 400 de lire sterline.

Portchester, echipa sa, este un club neprofesionist din marginea orașului Portsmounth. Orașul este cunoscut că având cea mai bine conservată cetate romană din Europa de Nord.

Fotbalul românesc, zguduit de moartea unui antrenor

O astfel de veste a apărut și peste fotvalul românesc, în urmă cu o lună. Un fost antrenor din prima divizie a murit, la doar 52 de ani.

John Ene, cel care i-a fost mult timp secund lui Ilie Poenaru, dar și câte a fost principal la Academica Clinceni, a murit, după ce a făcut un infarct în somn.

”Sunt stupefiat. Nu pot să cred. E incredibil, mai ales că am vorbit acum câteva zile cu el. Aveam o relație de prietenie, lucram de foarte mulți ani împreună. Din 2012, când m-am dus la Clinceni, la Liga a treia. Cred că sunt mai mult de 20 de ani de când mă știu. E incredibil, nu îmi găsesc cuvintele.

Din păcate, am pierdut un prieten adevărat, un frate, un profesionist. Nu-mi găsesc cuvintele… Sunt foarte marcat. Când m-au anunțat ceilalți colegi ai noștri am rămas fără cuvinte.

Avea niște probleme cu tensiunea de ceva timp. Era la tratament, se ținea de el. Acum câteva zile am vorbit cu el și era foarte bine, am râs, am glumit. L-am întrebat ce face, cum este, cum se simte, dacă se ține de tratament.

Avea probleme cu tensiunea și când lucram împreună. Lucrurile se reglau, își revenea, mergea la control. Chiar nu știu ce să mai zic. E prima oară în viața mea când nu pot să îmi găsesc cuvintele.

E greu de acceptat. Am trăit momente foarte frumoase împreună, ne cunoaștem de o viață. Am avut multe satisfacții, bucurii, împreună, am suferit împreună… Era un adevărat camarad, era mereu pozitiv. Sunt în stare de șoc.

Când am promovat, când am obținut calificarea în playoff, doar noi știm cât ne-am chinuit și cât am suferit… Au fost foarte multe momente frumoase, lângă el nu puteai avea momente urâte. Era un om spontan, pozitiv.

Când mă vedea supărat, abătut, venea la mine, mă lua în brațe și îmi spunea:’0 fratele meu, stai liniștit, o să fie bine. Le rezolvă, o să vezi, o să fie totul așa cum o să vrem noi’. Și de obicei așa era. Ne dădea energie.

La noi, în România, se comentează mult, lumea te judecă după un lucru sau altul, mai bine sau mai prost făcut. După un rezultat mai rău ți se reproșează anumite lucruri… el venea la mine în cameră și îmi spunea: ‘încearcă să nu pui la suflet ceea ce ți se spune sau ți se reproșează, pentru că eu cred foarte mult în tine, văd ce faci tu și faci bine ceea ce faci, nu te abate de la ceea ce faci tu, nu te uita în stânga și în dreapta, pentru că ești pe drumul cel bun. Ascultă-l pe fratele tău’, asta era vorba lui”, a spus Ilie Poenaru la acel moment, în exclusivitate pentru Playsport.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe