Tragedie în Italia. Milionarul despre care Ion Țiriac a zis că e cel mai bogat român, a murit în avionul deținut de Vova Cohn

Olteanu Ștefan / 03.10.2021, 18:34

Tragedie în Italia, la Milano, unde a încetat din viață omul despre care Ion Țiriac a zis că e cel mai bogat român. Este vorba despre multimilionarul Dan Petrescu, care a murit într-un accident aviatic. Afaceristul se afla împreună cu fiul său, care ar fi pilotat aeronava, dar și cu soția. Potrivit ultimelor informații, toți trei au murit în accidentul de la Milano.

Tragedie în Italia: a murit Dan Petrescu, milionarul despre care Ion Țiriac a zis că e cel mai bogat român

Dan Petrescu, milionarul despre care Ion Țiriac a zis că e cel mai bogat român, a încetat din viață într-un accident aviatic produs la Milano, anunță Gândul.ro.
Potrivit ultimelor informații sosite din Italia, în avion se aflau soția omului de afaceri, dar și fiul acestuia care ar fi pilotat aeronava. De asemenea, alături de ei s-ar mai fi aflat încă 5 persoane, potrivit milano.corriere.it.
Cu toții se îndreptau către Olbia, Sardinia, acolo unde urmau să meargă la casa deținută de mama lui Dan Petrescu. Avionul, unul de tip Pilatus PC12, fusese achiziționat în anul 2015 de Dan Petrescu și Vova Cohn, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Filmul accidentului

Avionul a decolat de pe aeroportul Linate din Milano, însă la scurt timp s-a prăbușit peste o zonă rezidențială aflată la sud-est de renumitul oraș italian, în apropierea stației de metrou „San Donato”.
Potrivit milano.corriere.it, aeronava s-a prăbușit la ora locală 13:15 și a produs câteva daune importante în zona respectivă. De asemenea, traficul aerian de pe aeroportul Linate a fost suspendat.

La fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri, polițiști și carabinieri. Salvatorii au descris că erau imagini îngrozitoare”, au dezvăluit jurnaliştii italieni.

De asemenea, un martor audiat de anchetatori a spus că a văzut flăcări ieșind din motorul avionului în timp ce acesta se afla încă în zbor. Asta în ciuda faptului că semnalul SOS nu ar fi fost emis de la bord.

Deși nu se știa cu exactitate ce avere are Dan Petrescu, Ion Țiriac a declarat în repetate rânduri că acesta este cel mai bogat român. Ei doi au fost parteneri de afaceri în ultimii ani, iar Petrescu ar fi avut o avere totală estimată la 3 miliarde de euro, obținută în mare parte din imobiliare.

Prima reacție oferită de MAE

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.