Tragedie în Neamț după ce o fată de 13 ani a murit. Tinerei i s-a făcut rău în timpul unui antrenament la volei

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.01.2023, 07:02
Tragedie în Neamț după ce o fată de 13 ani a murit. Tinerei i s-a făcut rău în timpul unui antrenament la volei

O nouă tragedie a lovit sportul din România. O tânără de doar 13 ani a încetat din viață vineri, 6 ianuarie, în jurul orei 13:30, după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament de volei. Teribilul eveniment s-a produs în sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Piatra Neamț.

Tragedie cumplită în sportul juvenil din România

Potrivit adevarul.ro, adolescenta a început în jurul orei prânzului să facă, alături de colegele sale din grupa de volei, exercițiile de încălzire obișnuite. Moment în care, brusc, a acuzat o stare de rău și s-a prăbușit pe parchetul sălii. Cei doi antrenori prezenți în sală ar fi reacționat extrem de prompt. Unul dintre ei i-a efectuat fetei manevre de resuscitare, în vreme ce celălalt a sunat la numărul de urgență.

O ambulanță s-a deplasat de urgență la sala de sport respectivă. Adolescenta a fost transportată de urgență la Centrul de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Neamț. Din păcate, eforturile depuse de medicii de acolo s-au dovedit a fi în zadar în cele din urmă. Tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate, iar în jurul orei 13:30 a fost declarat decesul ei.

O elevă de clasa a VII-a, legitimată la CSS Piatra Neamţ, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul antrenamentului de pregătire sportivă şi cu toate eforturile depuse, a decedat. Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc pentru participarea la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023”, a transmis Florentina Moise, inspector general școlar al ISJ Neamț, conform sursei citate.

Ipotezele cu care se lucrează în prezent în această speță

De asemenea, Florentina Moise a specificat și că eleva avea o viză medicală valabilă, întrucât efectuase vizitele medicale periodice. În plus, părinții fetei au transmis că aceasta fusese supusă unor investigații medicale chiar în urmă cu câteva zile și nu s-a depistat nicio problemă care să o împiedice să practice sportul de performanță. În acest caz a fost demarată o anchetă. Cauza morții va fi determinată de o necropsie care se va face în scurt timp.

Pe de altă parte, potrivit news.ro, polițiștii din cadrul IPJ Neamț efectuează cercetări pentru ucidere din culpă: „Echipajele medicale s-au prezentat la faţa locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informaţi cu privire la faptul că minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată”.

Urmăriți Playsport.ro și pe