Tragedie în sportul românesc! A murit unul dintre cei mai apreciați antrenori de atletism

Gabriel Eșanu 19.12.2020, 16:33
Tragedie în sportul românesc! A murit unul dintre cei mai apreciați antrenori de atletism

Federația Română de Atletism a anunțat că antrenorul Ioan Zanfirache a încetat din viață, la doar 57 de ani. A suferit un infarct miocardic, după mai multe zile în care s-a simțit foarte slăbit. Zanfirache era unul dintre cei mai apreciați antrenori români din lumea atletismului, cunoscut la nivel mondial. Contribuția sa în proba de aruncare a ciocanului a fost recunoscută în întreaga lume. În ultimii ani a activat la CSM București.

„Nu s-a simțit bine în ultima săptămână, nu a mai mers nici la antrenamente”, explica în urmă cu câteva zile un apropiat al antrenorului, pentru Digi Sport.

„Federația Română de Atletism anunță cu tristețe trecerea fulgerătoare în neființă, în urma unui infarct miocardic, a celui care a fost antrenorul Ioan Zanfirache.

Ionuț Zanfirache l-a pregătit pe Andrei Gag, unul dintre cei mai bine cotați atleți români

Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial. În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo București), stabilindu-se în Australia, împreună cu soția, dar și atleta sa, Daniela Costian (și astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.

Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății. Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis!”, este anunțul făcut pe site-ul Federației Române de Atletism.

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe