Tragicul caz al lui Mohamed Ihattaren, puștiul-minune cumpărat de Juventus. La 19 ani, lovit de o depresie, vrea să se retragă din fotbal

Moldoveanu Camelia / 04.11.2021, 14:02
Tragicul caz al lui Mohamed Ihattaren, puștiul-minune cumpărat de Juventus. La 19 ani, lovit de o depresie, vrea să se retragă din fotbal

După moartea tatălui său, Mohamed Ihattaren, unul dintre cei mai promițători fotbaliști din Olanda, nu și-a mai putut reveni. Tânărul de 19 ani, coleg cu Radu Drăgușin la Sampdoria și în trecut la Juventus, a dispărut subit de la echipă. După aproape două luni de la evenimentul inexplicabil au apărut primele informații despre fotbalist și despre ce l-a determinat să fugă din Italia.

A fugit de la Sampdoria pentru a se ascunde în Olanda

Pe data de 12 octombrie, Mohamed Ihattaren a decis să plece îl Olanda fără să-și anunțe clubul. După ce echipa a încercat să afle din ce cauze a luat decizia să dispară subit, fotbalistul de 19 ani a invocat probleme personale.

Fotbalistul olandez a făcut un salt uriaș pentru cariera sa în vara anului 2021, atunci când a plecat de la PSV și a semnat cu Juventus. Așa cum s-a întâmplat și cu Radu Drăgușin, Ihattaren a acceptat să fie împrumutat la Sampdoria pentru a prinde mai multe minute pe teren. Cu toate acestea, olandezul a apărut la primele antrenamente ale actualei sale echipe într-o formă fizică deplorabilă. El s-a îngrășat cinci kilograme și nu a putut să facă față.

După ce a apărut la pregătire cu probleme de greutate, Ihattaren nu a mai jucat nici măcar un minut. Se pare că acesta nu a reușit să treacă peste problemele personale și a fost cuprins de o depresie cruntă. Practic, el a fugit în Olanda pentru a se ascunde de tot ce înseamnă cariera sa de fotbalist.

Depresia l-a „îngenunchiat” și vrea să renunțe la tot

Mohamed Ihattaren a fost crescut în mare parte de PSV, în 2019 ajungând la echipa principală. Ca senior la PSV a jucat în 56 de meciuri și a înscris șase goluri într-un singur an. Însă, înainte să semneze cu Juventus a trecut prin momente tensionate cu antrenorul.

Ihattaren nu s-a comportat cum trebuie să se comporte un profesionist în ziua de joi. Puțin efort, puțină disciplină de echipă. Pentru asta am luat această decizie. A fost total inacceptabil. Nu aveam cum să-i dau un loc (pentru a intra pe teren). Dacă lucrează la fel de mult ca Mario Gotze, Ryan Thomas, Mauro Junior, Cody Gakpo sau Noni Madueke, atunci ar mai putea funcționa pentru el. Depinde de el dacă poate reveni să joace meciuri în echipa noastră pe viitor”, a spus Edihoven.

Impresarul fotbalistului a luat fost atunci când a auzit declarațiile antrenorului și i-a sărit în apărare lui Ihattaren:

Ce s-a întâmplat este absolut nepotrivit pentru PSV. Nu sunt de acord cu acea afirmație și nici cu decizia de a-l ține departe de echipă. Cred că tehnicianul s-a pierdut atunci când a trebuit să-și justifice motivele pe care le-a avut cu jucătorii. Este mai bine să rămână în casă în astfel de cazuri. O să o aducă pe soția lui săptămâna viitoare pentru a da explicații asupra deciziilor lui?”, a fost reacția impresarului Mino Raiola.

După toate aceste episoade, dar mai ales din  cauza depresiei, AS.com susține că  Mohamed Ihattaren și-ar dori să renunțe la cariera de fotbalist și să se retragă în Olanda.