Transfer ciudat făcut de Marius Croitoru după ce a semnat cu FC U. Craiova. De unde vine noua achiziție a oltenilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2022, 21:27
Transfer ciudat făcut de Marius Croitoru după ce a semnat cu FC U. Craiova. De unde vine noua achiziție a oltenilor

La scurt timp după ce l-a prezentat oficial pe Marius Croitoru drept noul antrenor al echipei, FC U. Craiova a anunțat și primul transfer al verii. Este vorba despre Ionuț Gurău, portarul de 23 de ani care în sezonul recent încheiat a evoluat în Liga 2, pentru Unirea Slobozia, echipă alături de care a jucat în play-off.

Ionuț Gurău a ajuns la formația ialomițeană în urmă cu trei ani. După ce a trecut inclusiv pe la Academia Gheorghe Hagi. În stagiunea trecută, el a apărat în 20 de meciuri în Liga 2, a încasat 17 goluri și a păstrat poarta intactă în 8 partide.

Marius Croitoru a adus cu el și prima achiziție a verii la FC U. Craiova

Acum, la scurt timp după prezentarea lui Marius Croitoru, Ionuț Gurău a fost anunțat oficial drept noul jucător al lui FC U. Craiova, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului din Bănie. El este primul fotbalist legitimat de olteni în această vară, după ce s-au despărțit de Bradley Diallo, Sergiu Bușu și Alberto Cobrea.

Ionuț Gurău este primul jucător legitimat de FC U. Craiova în această vară
Ionuț Gurău este primul jucător legitimat de FC U. Craiova în această vară

Lui Ionuț Gurău îi va fi extrem de greu să apere poarta oltenilor în acest sezon. Robert Popa a fost „suveranul” acestei poziții în sezonul recent încheiat. Și cu atât mai mult va fi în stagiunea viitoare, în condițiile în care tânărul de doar 19 ani are prestații extrem de bune în această perioadă în poarta naționalei U19, la Campionatul European care se dispută în Slovacia.

Numele lui Ionuț Gurău a fost implicat într-un scandal de meciuri trucate

Ionuț Gurău a fost implicat recent într-un scandal monstru în fotbalul românesc. În februarie 2022, el a fost amendat cu 10.000 de lei și suspendat pentru două luni de către Comisia de Disciplină a FRF, pentru o posibilă implicare într-un meci trucat.

Este vorba despre un UTA Arad – Daco Getica 6-0, disputat în 2019. Pe atunci, Gurău evoluea pentru echipa din Colentina, care avea mari probleme cu banii. Federația a confirmat la acel moment că există unele suspiciuni de blat. Iar după ceva timp a venit și cu sancțiuni concrete.

Primul a fost Ionuț Gurău, care nici măcat nu a evoluat în acea partidă. Ulterior, au mai fost sancționați și alți coechipieri de-ai lui din acea perioadă. FRF nu a specificat însă exact ce vină ar fi avut cei implicați și nici nu a făcut un anunț oficial în legătură cu ce se presupune că s-ar fi întâmplat atunci.

La acel moment, noul portar de la FC U. Craiova s-a apărat și a spus că la data acelui meci el era „doar un copil” și nu ar fi avut el cum să fie determinant într-un eventual aranjament. Cu atât mai mult cu cât nici nu a evoluat în acea partidă.