Transfer de marcă pentru Rapid! Aduce un fotbalist de origine braziliană, fost campion în Liga 1

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.06.2021, 18:58
Transfer de marcă pentru Rapid! Aduce un fotbalist de origine braziliană, fost campion în Liga 1

Transfer de marcă pentru Rapid. Giuleștenii se pregătesc intens pentru revenirea în Liga 1 după șase ani. Echipa alb-vișinie a făcut un playoff de senzație în Liga 2 și a reușit să își asigure promovarea directă după ce a încheiat sezonul pe locul 2, în spatele celor de la FC U Craiova.

Parcursul rapidiștilor de pe final de sezon a fost cu atât mai surprinzător cu cât echipa antrenată de Mihai Iosif a prins la limită un loc de playoff, în urma unei victorii cu Metaloglobus în ultima etapă a sezonului regulat. Conducătorii clubului nu se mulțumesc însă cu o simplă prezență în Liga 1. Ci vor să ca echipa să facă o figură cât mai frumoasă. Poate chiar să atace un loc în primele șase echipe ale campionatului.

Transfer de marcă pentru Rapid! Aduce un fotbalist de origine braziliană, fost campion în Liga 1

Astfel, ei fac eforturi considerabile pentru a întări lotul înaintea începerii sezonului. Rapidul a reușit deja două transferuri importante. Claudiu Belu-Iordache și Alexandru Albu au semnat cu clubul giuleștean. Și au fost deja prezentați pe site-ul Rapidului. Acționarul majoritar Victor Angelescu nu are de gând să se oprească aici și este pe cale să realizeze un alt transfer de marcă. Potrivit Antena Sport, Junior Morais, fostul fundaș stânga de la Astra și de la FCSB, urmează să semneze cu Rapid din postura de jucător liber de contract.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani este la final de contract cu echipa turcă Gaziantep Gazisehir, unde a fost antrenat sezonul trecut de Marius Șumudică. Brazilianul a ajuns în Turcia în iulie 2019, transferat de la FCSB în schimbul sumei de 600.000 de euro. El nu a reușit să se impună la echipa roș-albastră, în ciuda faptului că era extrem de apreciat în România în momentul când a semnat cu FCSB.

Morais a semnat cu FCSB în iulie 2017 din postura de jucător liber de contract. Cu un an în urmă, el câștigase cu Astra Giurgiu titlul în Liga 1, cu același Marius Șumudică pe bancă. De asemenea, cu el în teren în majoritatea meciurilor, echipa din Giurgiu a reușit să treacă de faza grupelor în Europa League. Junior Morais a început fotbalul în țara natală, la Sao Cristovao, iar în 2009 a semnat liber de contract cu Freamunde din Portugalia. Echipă de la care a venit la Astra în ianuarie 2011 în schimbul sumei de 150.000 de euro.

Rapidiștii, avertizați de un fost antrenor înaintea debutului noului sezon

Fostul fotbalist și antrenor al Rapidului, Constantin Schumacher, a avertizat că echipa din Giulești are nevoie de multe întăriri pentru a putea face față în Liga 1.

Cred că le trebuie cel puțin 10 jucători, din care 5-6 să fi jucat în Liga 1. Altfel este foarte greu, diferența de valoare e mare. Lumea te acceptă primele două, trei etape.

La Rapid e greu. Lumea nu o să accepte ca obiectivul lor să fie scăparea de la retrogradare”, a spus Schumacher sursei citate.