Transfer definitiv pentru Coutinho! Barcelona pierde peste 100 de milioane

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 10:35
Transfer definitiv pentru Coutinho! Barcelona pierde peste 100 de milioane

Barcelona l-a cedat definitiv pe Philippe Coutinho la Aston Villa, după ce mijlocașul ofensiv brazilian a fost împrumutat la gruparea din Birmingham pentru partea secundă a acestui sezon. Suma de transfer se ridică la 20 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că echipa de pe Camp Nou a pierdut nu mai puțin de 115 milioane de euro de pe urma jucătorului ajuns la vârsta de 29 de ani.

Coutinho a fost transferat de Barcelona în ianuarie 2018 de la Liverpool în schimbul sumei de 135 de milioane de euro. Brazilianul nu a reușit însă în niciun moment să joace pe Camp Nou la nivelul la care a făcut-o pe Anfield Road, sub comanda lui Jurgen Klopp.

Philippe Coutinho, „țeapă” istorică pentru Barcelona, pusă în scenă de administrația falimentară a lui Josep Maria Bartomeu

Catalanii au căutat de-a lungul timpului mai multe soluții pentru a-l readuce pe „micuțul brazilian” la forma de grație arătată în Premier League. El a fost împrumutat la Bayern Munchen în sezonul 2019-2020 și a reușit să câștige trofeul UEFA Champions League alături de gigantul bavarez.

Mai mult, Coutinho chiar a marcat două goluri în meciul istoric din sferturile de finală, în care Bayern Munchen a învins Barcelona cu scorul de 8-2. Astfel, oficialii clubului blaugrana începuseră să spere că în sfârșit mijlocașul ofensiv a revenit la forma care l-a consacrat în Anglia.

Nu s-a întâmplat însă acest lucru. Revenit la Barcelona în august 2020, Coutinho tot nu a reușit să se impună, așa că în ianuarie 2022 el a fost împrumutat din nou, de data aceasta la Aston Villa. Mutarea a fost de bun augur pentru el. Sub comanda lui Steven Gerrard, fostul său coechipier de la Liverpool, internaționalul brazilian a făcut un retur de campionat foarte bun în Premier League.

Philippe Coutinho a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive în 16 meciuri jucate în campionat pentru fosta câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Astfel, el i-a convins pe conducătorii clubului să îl transfere definitiv.

Mai mult, suma pe care o plătesc englezii este una modică, comparativ cu cea plătită de Barcelona în schimbul său în 2018. Conform informațiilor venite din presa britanică, Aston Villa va achita doar 20 de milioane de euro pentru brazilian. Este drept că cei de la Barcelona vor păstra și o treime dintr-un eventual viitor transfer. Philippe Coutinho a semnat un contract pe 4 sezoane și a fost deja prezentat oficial de Aston Villa.

Steven Gerrard a catalogat mutarea drept una „genială”

Steven Gerrard s-a arătat entuziasmat de această mutare reușită de echipa sa. Fostul coleg al lui Coutinho de la Liverpool este convins că brazilianul poate fi un atu extrem de important pentru gruparea din Birmingham în sezoanele viitoare.

Aceasta este o mutare genială pentru Aston Villa. Phil este un model de profesionist și impactul său asupra grupului a fost foarte clar de când ni s-a alăturat, în ianuarie. Prin felul în care se poartă pe teren și în afara terenului, el este, de asemenea, un atu valoros. E un model de urmat pentru jucătorii noștri mai tineri care pot beneficia de experiența lui. Căutăm să construim pentru sezonul viitor. Iar prezenţa lui Coutinho e inestimabilă pentru acest obiectiv”, a spus managerul lui Aston Villa.

Xavi încearcă o nouă lovitură! Barcelona, negocieri cu un fost jucător de la Real Madrid! Englezii au făcut marele anunț