Transferul anului în Liga 1, aproape perfectat! Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.09.2021, 14:28
Transferul anului în Liga 1, aproape perfectat! Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie

Gigi Becali este aproape să realizeze cea mai importantă mutare a acestei perioade de transferuri în Liga 1. Patronul FCSB-ului a anunțat în urmă cu câteva zile că le-a făcut o ofertă oficială celor de la Dinamo pentru Deian Sorescu.

Gigi Becali este aproape să îl transfere pe Deian Sorescu

Becali a transmis la acel moment că așteaptă un răspuns de la oficialii clubului din Ștefan cel Mare. Iar răspunsul se pare că a venit deja. Potrivit Telekom Sport, sunt șanse foarte mari ca Sorescu să devină noul jucător al celor de la FCSB, chiar înaintea meciului direct dintre cele două rivale bucureștene.

Dinamo a primit marți din partea FIFA vestea că i s-a ridicat interdicția la transferuri. Astfel, echipa antrenată de Dario Bonetti poate din nou să legitimeze noi jucători. Alb-roșii ar putea deci să renunțe la câțiva jucători în ideea că vor reuși să aducă alții în locul lor.

Și cu atât mai mult dacă vor putea obține și sume importante de bani în schimbul lor pentru a mai rezolva din problemele financiare generate de Pablo Cortacero și oamenii săi.

Au existat mai multe discuții pentru un transfer al lui Sorescu în această vară. Atât din România, cât și din străinătate. Legia Varșovia și Monca s-au interesat de internaționalul român în vârstă de 24 de ani. În cele din urmă însă discuțiile nu s-au materializat.

CFR Cluj și Universitatea Craiova s-ar fi interesat de asemenea de vedeta lui Dinamo

Conform sursei citate, în cursa pentru vedeta lui Dinamo intraseră în ultimele zile și CFR Cluj și Universitatea Craiova. Gigi Becali se pare că a fost mai insistent, iar oferta făcută de el ar fi fost acceptată de conducerea lui Dinamo.

FCSB ar mai avea însă de trecut încă un hop. Iar acest hop este reprezentat de suporterii acționari ai lui Dinamo. Este greu de crezut că aceștia vor accepta ca cel mai bun jucător al echipei să se transfere la marea rivală chiar înaintea meciului direct.

Dacă totuși s-ar oficializa mutarea, Sorescu ar fi al doilea transfer realizat de FCSB de la venirea lui Edi Iordănescu. Claudiu Keșeru a semnat cu roș-albaștrii din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Ludogoreț Razgrad.

Transferul lui Sorescu ar reprezenta o gură mare de oxigen pentru Dinamo din punct de vedere financiar

După meciul pierdut de Dinamo pe teren propriu cu FC Argeș, scor 0-2, Deian Sorescu a declarat că ar fi dispus să plece de la echipă pentru a ajuta clubul din punct de vedere financiar. Și se pare că acest lucru este din ce în ce mai aproape de a se întâmpla.

Nu vreau să vorbesc despre transfer, nu știu nimic, vorbiți cu conducerea. Nu am discutat nimic cu nimeni, dacă știe Iuliu Muresan, întrebați-l pe el.

M-aș sacrifica pentru club, cu banii pentru mine se va da drumul la transferuri, va scăpa echipa de probleme, are nevoie de jucători cu experiență”, a declarat Sorescu după meci.