Transferul demențial pregătit de Gigi Becali și Olăroiu la FCSB. Au vrut să îl transforme în cel mai bine plătit jucător din campionatul României

Olteanu Ștefan 16.01.2023, 09:34
Transferul demențial pregătit de Gigi Becali și Olăroiu la FCSB. Au vrut să îl transforme în cel mai bine plătit jucător din campionatul României

În luna ianuarie a anului 2006, cu puțin timp înainte ca FCSB să ajungă în semifinalele Cupei UEFA, Gigi Becali și Cosmin Olăroiu au încercat să îl transfere pe Dan Alexa, mijlocaș defensiv care la acea vreme ar fi devenit cel mai bine plătit jucător din campionatul României.

De ce a picat transferul lui Dan Alexa la FCSB? Gigi Becali și Cosmin Olăroiu l-au vrut

Dan Alexa a vorbit într-un podcast recent despre cele mai tari amintiri pe care le are din cariera de fotbalist, dar și despre ce planuri are pentru cea de antrenor, iar printre altele, cel poreclit „Chirurgul” a dezvăluit un episod în care Gigi Becali și Cosmin Olăroiu au făcut tot posibilul pentru a-l aduce la FCSB. Și chiar au fost aproape să îl convingă!

S-a întâmplat în luna ianuarie a anului 2006, când Dan Alexa era încă legitimat la BJ Guoan, în China. Mijlocașul își dorea să revină în România după un sezon și jumătate petrecut în Asia, iar FCSB l-a ademenit cu un contract de nerefuzat:

„Am avut ofertă de la FCSB. Aș fi fost cel mai bine plătit jucător din Liga 1. Am avut o ofertă foarte bună de la domnul Gigi Becali. Ne aflam în 2006, iarna.

Era o sumă amețitoare. Chiar aveam pe masă un contract mai bun decât luam din China. Domnul Becali, Gigi, a vrut să mă transfere foarte mult. Olăroiu, la fel, foarte mult. Meme (n.r. – MM Stoica, managerul general al clubului) plecase.

Vorbisem cu ei, mă înțelesesem asupra contractului că joc la Steaua și apoi m-au sunat domnii Badea și Nețoiu (n.r. – Nicolae Badea și Gigi Nețoiu, acționari la Dinamo pe atunci)”, a dezvăluit Dan Alexa, în podcastul „Victory Extra Time”, moderat de jurnalistul Marian Codirlă.

Dinamo l-a întors din drum

Deși era foarte aproape să semneze și să se alăture listei de jucători care au evoluat la cele două mari rivale, Dinamo și FCSB, listă pe care și-a trecut numele recent și Deian Sorescu, Dan Alexa a fost întors din drum de gruparea din „Ștefan cel Mare”.

El a ales să revină la Dinamo, formație care în 2004 în vânduse în China pentru 600.000 de euro. Contractul care i-a fost oferit nu s-a ridicat la nivelul celui propus de FCSB, însă cu toate acestea a bătut palma instant cu „câinii”:

„Nu m-au convins foarte greu, pentru că nu doar banii contează. Eu sunt un tip loial. Dacă cineva, cu care am mers la drum, îmi zice „te rog, fă-o pentru mine”, atunci așa fac. Și nu m-am mai dus și nici nu am regretat că nu am fost la Steaua”, a mai adăugat Dan Alexa.

La doar câteva luni distanță după transferul ratat de Dan Alexa, FCSB a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, de unde a fost eliminată de Middlesbrough.

Nu vrea să o antrenze pe Dinamo

Revenirea la Dinamo nu a fost de bun augur pentru Dan Alexa, care după doar 6 luni, în iunie 2006, a plecat la Poli Timișioara. Ulterior a mai jucat pentru Rapid și Anorthosis (Cipru), iar în martie 2014 și-a agățat ghetele în cui.

Imediat și-a început cariera de antrenor și a peluat-o pe ACS Poli. Visul lui Dan Alexa este ca în viitor să poată antrena în străinătate. În același timp, el a dezvăluit că Dinamo este printre puținele echipe pe care va refuza să le pregătească:

„Îmi doresc să antrenez în străinătate. Îmi doresc să antrenez echipele la care am activat ca jucător, tot timpul am fost legat sufletește. Am antrenat Rapid, Timișoara. Dinamo nu îmi doresc, acolo e un subiect mai… E o poveste mai lungă.

După plecarea mea de la ei la Timișoara s-a produs o ruptură care… Cred că am jucat împotriva lui Dinamo și am și antrenat de vreo minim 12 ori. Am fost primit cu foarte mare ostilitate. Am fost înjurat de familie, de copii. Am vorbit ce aveam de spus.

Nu m-aș întoarce sub nicio formă. Chiar dacă m-am simțit bine, am avut rezultate, am câștigat eventul, de la ei am jucat la echipa națională. Acolo am cunoscut notorietatea, doar că tot ce s-a întâmplat după m-a scârbit. Nu o să mă întorc niciodată”, a mai adăugat Dan Alexa.

Dan Alexa se află pe banca lui FC Brașov, alături de care luptă să promoveze din Liga 2.

Urmăriți Playsport.ro și pe