Transferul încă se poate face! Interesul pentru Daniel Paraschiv este din ce în ce mai mare. EXCLUSIV

George Drafta 08.03.2023, 10:53
Transferul încă se poate face! Interesul pentru Daniel Paraschiv este din ce în ce mai mare. EXCLUSIV

Daniel Paraschiv este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti români la ora actuală.

Atacantul celor de la Hermannstadt a avut pe masă o ofertă concretă de la Dinamo Kiev, însă transferul nu s-a mai făcut după ce jucătorului de 23 de ani s-a temut de situaţia conflictuală din ţara vecină. Însă şansele sale de a pleca „afară” nu s-au risipit complet.

Avocatul Cristian Cernodolea a dezvăluit în exclusivitate la PlaySport Live că revelaţia acestui sezon din Superligă este monitorizat de o echipă importantă din MLS.

„Acum a fost în România directorul sportiv al unui club important din MLS, o grupare potentă financiar şi cu un potenţial enorm. Au fost să îl urmărească la meciul cu Sepsi, foarte multe detalii ale transferului se puteau pune la punct. Însă meciul nu a fost de o intensitate foarte bună şi atunci cei de acolo au decis să îl mai urmărească.

A avut doar 2 sau 3 mingi în partida respectivă din partea coelgilor şi atunci era greu să se evidenţieze un jucător de atac. Vin şi meciurile naţionalei cu Andorra şi Belarus, eu sper că va fi convocat şi va juca. Iar discuţiile vor rămâne deschise pentru că perioada de transferuri în MLS se încheie pe 24 aprilie”, a declarat Cristian Cernodolea, în exclusivitate pentru PlaySport.

Campionat în creştere

Mitriţă şi Măţan sunt cele mai recente exemple ale unor jucători români ajunşi în campiontul nord-american. Paraschiv le poate călca pe urme.

Echipele participante în MLS în sezonul 2023
Echipele participante în MLS în sezonul 2023

„MLS este un campionat care a crescut foaret mult în ultimul timp, era unul dintre dubiile pe care le avea Daniel.  Prezenţa la naţională şi prezenţa în viitor într-un campionat din Top 5 este foarte importantă pentru el. În comparaţie cu alţi fotbalşilti cu care am interacţionat el pune accent pe partea sportivă şi a dezvoltării lui şi din acest punct de vedere m-a impresionat şi de asta cred că va avea un parcurs bun.

Sper că unde va merge că va fi MLS sau în altă parte să facă pasul la o echipă şi mai bună. MLS este un campionat care vinde în Premier League, în Bundesliga, Serie A pe sume impresionante. Ar putea fi o poartă de lansare pentru orice jucător care vine din România. Dacă te impui în MLS şi dai randament acolo, următoarea destinaţie va fi un campionat tare din Europa şi cred că asta îşi doreşte şi Paraschiv de la cariera lui”, a mai precizat avocatul.

Explozie rapidă

Daniel Paraschiv a impresionat în această primă parte a sezonului. După ce a marcat şase goluri în primăvară şi şi-a ajutat coechipierii să promoveze în Superligă, vârful a punctat de 9 ori în primele 16 etape ale sezonului regular. Iar echipele importante de pe continent au început să se bată pentru semnătura lui.

Paraschiv a debutat în toamna anului trecut şi la echipa naţională a României © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Transferul încă se poate face! Interesul pentru Daniel Paraschiv este din ce în ce mai mare. EXCLUSIV

„E un atacant care a avut o creştere spectaculoasă şi neaşteptată pentru campionatul din România, mai ales că vine de la o echipă care nu putea emite pretenţii în Superligă, tocmai acesta este şi motivul pentru care a ieşit atât de mult în evidenţă, a marcat 10 goluri într-un număr relativ mic de partide.

Paraschiv a atras atenţia mai multor echipe, interesul lui Dinamo Kiev a fost real, dar nu a vrut să meargă într-o ţară aflată în plin război. A mai avut o ofertă de la Hapeol Beer Sheva, cei din Israel şi-l doreau foarte mult. Doar că nu s-a ajuns la un consens la nivel de cluburi, şi nici el nu cred că a considerat că Israelul este o destinaţie propice pentru dezvoltarea carierei lui”, a mai adăugat Cristian Cernodolea.

Urmăriți Playsport.ro și pe