Transferuri de lux la Universitatea Craiova confirmate de patron. Două achiziții de marcă pentru olteni

Robert Zanfir / 25.07.2022, 22:11
Transferuri de lux la Universitatea Craiova confirmate de patron. Două achiziții de marcă pentru olteni

Sergiu Hanca (30 de ani) și Rivaldinho (27 de ani) au semnat cu Universitatea Craiova. Cei doi se vor alătura lotului lui Laszlo Balint în perioada următoare, după cum a anunțat Mihai Rotaru.

Nu este liniște la Craiova. Nici în tribune, unde suporterii deja au început să conteste numirea lui Laszlo Balint. Nici în birouri, unde Mihai Rotaru lucrează de zor pentru întărirea echipei. Omul de afaceri a rezolvat încă două mutări: Sergiu Hanca și Rivaldinho se vor alătura lui Raul Silva și Ivan Martic, la capitolul veniri.

Sergiu Hanca și Rivaldinho, transferurile de lux de la Universitatea Craiova

Trei remize! Egal cu Sepsi, 1-1 cu U Cluj și remiza pe terenul albanezilor de la Vllaznia, 1-1, în manșa tur a turului 2 din Conference League, sunt rezultatele lui Balint pe banca oltenilor. Prea puțin pentru echipa care s-a bătut la titlu în ultimii trei, patru ani. Mihai Rotaru încearcă să astupe „găurile” din lotul echipei cât încă sezonul nu este compromis. Iar ultimele două mutări chiar sunt de luat în seamă.

„Am spus-o că noi continuăm. Au venit Raul Silva, Ivan Martic, astăzi au venit Rivaldinho și Hanca. În cel mai scurt timp sperăm să mai aducem încă doi, dacă nu chiar trei jucători la ceea ce a fost ieri.

Dar campania continuă, sunt patru jucători: Raul Silva, Martic, Hanca și Rivaldinho!

Sunt jucători pe care-i cunoaștem, cu siguranță la nivel de mentalitate, grupul va avea o creștere. La nivel de atitudine, de mentalitate, vom avea cu siguranță o creștere”, a spus Mihai Rotaru, potrivit Pro Arena.

Sergiu Hanca și Rivaldinho au jucat împreună la Dinamo, dar și în Polonia, la MKS Cracovia. Brazilianul a mai juct în România și la Viitorul (actuala Farul – n.r.), iar în Polonia s-a remarcat prin 3 goluri și 3 pase decisive în 51 de partide.

De partea cealaltă, Hanca se mândrește și cu 7 prezențe în tricoul naționalei. În România, pe lângă Dinamo a mai jucat pentru ASA Târgu Mureș. În Ștefan cel Mare a strâns 20 de goluri și 22 de pase decisive în 112 meciuri.

  • 300.000 de euro este cota de piață a lui Rivaldinho, potrivit Transfermarkt.com.
  • 1.000.000 de euro valorează și Sergiu Hanca, conform Transfermarkt.com.

Cum l-a ratat Mihai Rotaru pe fostul selecționer

Mirel Rădoi (41 de ani) a fost la un pas de Universitatea Craiova, după demiterea lui Laurențiu Reghecampf. Fostul selecționer ar fi pus punct negocierilor în momentul în care Mihai Rotaru a cerut ca înțelegerea să aibă o clauză anume.

Înainte să îl aducă pe Laszlo Balint, Mihai Rotaru l-a convins pe Mirel Rădoi. Omul de afaceri și fostul selecționer au bătut palma pentru un acord, dar Rotaru ar fi impus o clauză specială. Salariul antrenorului ar fi urmat să fie micșorat cu 1000 de euro la fiecare punct pierdut de Universitatea Craiova pe propriul teren. Totul a căzut pe final.

„Întreabă-l pe Mirel. Eu ştiu de ce n-a ajuns, dar nu pot să spun. Întreabă-l pe Mirel… Am crezut, da, că o să fie acolo. Eram 90% că va ajunge acolo, dar…

Ştiu ce s-a întâmplat, dar poţi să-l întrebi pe el, nu pot să spun”, a spus Nicolae Dică, potrivit Orangesport.