Transferuri importante la Botoșani. Printre ele, un nume de tristă amintire pentru fotbalul românesc

Olteanu Ștefan 19.08.2022, 18:09
Transferuri importante la Botoșani. Printre ele, un nume de tristă amintire pentru fotbalul românesc

FC Botoșani continuă campania de achiziții din această vară și a reușit alte două transferuri importante. Formația antrenată de Mihai Teja a transmis pe rețelele de socializare că s-a întărit cu un mijlocaș bulgar și un fundaș central din Bosnia Herzegovina.

FC Botoșani și-a prezentat noile achiziții! Transferuri importante la formația lui Mihai Teja

Lider în Superliga după primele cinci runde ale acestui nou sezon, FC Botoșani are obiective îndrăznețe și a confirmat alte două transferuri importante.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, clubul finanțat de Valeriu Iftime a transmis că s-a înțeles cu Rijad Sadiku, un fundaș central de doar 22 de ani din Bosnia Herzegovina, care a semnat un contract pentru următorii trei ani.

„Echipele la care a mai evoluat au fost Rudar Prijedor, Mladost Kakanj, Zrinjski Mostar, Mladost Kakanj (toate din Bosnia Herzegovina), Mouscron (Belgia). Pentru roș-alb-albaștri Rijad va purta numărul 44”, a transmis FC Botoșani.

Sadiku a evoluat în toate selecționatele de tineret ale Bosniei Herzegovina. La prima reprezentativă nu și-a făcut încă debutul. El are o cotă de piață de 150.000 de euro.

Sadiku îl cheamă și pe albanezul care a marcat unicul gol al meciului Albania – România 1-0, de la Euro 2016. Între Armando Sadiku, marcatorul golului menționat, și Rijad Sadiku nu este nicio legătură.

FC Botoșani s-a întărit și la centrul terenului

Al doilea transfer anunțat de FC Botoșani, în urmă cu doar o oră, este cel al lui Antoni Ivanov. Acesta nu îi este nici pe departe străin fotbalului românesc, deoarece a mai trecut prin curtea câtorva cluburi importante:

„Mijlocașul bulgar Antoni Ivanov a semnat cu FC Botoșani pe o perioadă de 2 ani! În vârstă de 26 de ani, Ivanov a mai jucat pentru Dinamo București, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan, iar în Bulgaria la Septemvri Sofia, Montana, Sozopol. Antoni va purta numărul 4”, au mai transmis moldovenii, pe rețelele de socializare.

Cota de piață a lui Antoni Ivanov este de 200.000 de euro, conform Transfermarkt. În decembrie 2019, pe când evolua la Universitatea Craiova, a avut cea mai bună cotă de piață, respectiv 1.000.000 de euro.

Cum arată campania de achiziții a celor de la FC Botoșani până în acest moment

Valeriu Iftime nu a scos bani din buzunar pentru transferuri în această vară, însă a realizat nu mai puțin de 9 mutări. Pe lângă Sadiku și Ivanov, FC Botoșani a mai bătut palma cu:

  • Franco Mussis – 30 de ani, mijlocaș defensiv din Argentina
  • Kevin Boli – 31 de ani, fundaș central din Coasta de Fildeș
  • Andrei Ureche – 23 de ani, portar
  • Yacouba Sylla – 31 de ani, mijlocaș defensiv din Mali
  • Elad Shahaf – 24 de ani, mijlocaș central din Israel
  • Marian Obedeanu – 21 de ani, mijlocaș ofensiv

De asemenea, la FC Botoșani a mai sosit și Ovidiu Perianu (20 de ani), mijlocaș devensiv împrumutat de la FCSB. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de Playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe