Transferuri nebune pregătite de Mirel Rădoi la Universitatea Craiova: „Îi monitorizăm pe toți”

Olteanu Ștefan 10.08.2022, 15:00
Transferuri nebune pregătite de Mirel Rădoi la Universitatea Craiova: „Îi monitorizăm pe toți”

Mirel Rădoi are pregătite mai multe transferuri pe care vrea să le facă la Universitatea Craiova. Noul antrenor din Bănie a profitat din plin de perioada în care a fost selecționer al României și spune că a monitorizat nu mai puțin de 200 de jucători din campionatul intern.

Mirel Rădoi are temele făcute! Transferuri nebune pregătite la Universitatea Craiova

Mirel Rădoi este gata să își înceapă mandatul de antrenor la Universitatea Craiova și în cadrul primei conferințe de presă a anunțat că are mai multe transferuri pregătite.

Este doar a doua experiență a sa ca tehnician la o echipă de club, după cea din intervalul iunie – noiembrie 2015, când a colaborat cu FCSB. Ulterior, Rădoi s-a aflat sub contract cu Federația Română de Fotbal. El a fost selecționer la U21 în perioada august 2018 – noiembrie 2019, după care a fost promovat la prima reprezentativă, unde a activat până în noiembrie 2021.

Perioada petrecută la loturile naționale l-a ajutat pe Mirel Rădoi să își creioneze și o bază extrem de solidă cu fotbaliști din campionatul intern. Noul tehnician al Craiovei spune că a monitorizat nu mai puțin de 200 de jucători, listă de pe care va alege și viitoarele transferuri din Bănie:

„Antrenorul decide să aducă jucători și clubul poate interveni.

Va trebui ca lucrurile să fie clare, ambele părți să fie de acord cu acel jucător.

Cunosc foarte bine campionatul, am, dacă stau să calculez, 200 de jucători pe care i-am monitorizat. Am participat la cantonamente, antrenamente, am făcut rotație, avem o analiză față de jucători și echipe”, a dezvăluit Mirel Rădoi, la prima conferință de presă susținută în calitate de antrenor al Universității Craiova.

Cum a comentat transferul lui Marco Dulca la FCSB

Unul dintre jucătorii pe care Mirel Rădoi i-a dorit a fost Marco Dulca. Mijlocașul defensiv de 23 de ani a părăsit-o pe Chindia Târgoviște în această vară și a semnat cu FCSB. Roș-albaștrii i-au achitat clauza de 250.000 de euro. În cazul în care Gigi Becali nu ar fi acționat rapid, Marco Dulca ar fi putut face cale întoarsă și să meargă la Craiova.

„Știam de Rădoi (n.r. – că merge la Craiova). Adică nu știam 100%, dar bănuiam. Sunt niște lucruri pe care le mai vorbesc și eu cu ăla, cu ăla. Am vorbit și cu finul, dar el nu a confirmat niciodată că se duce.

Dar știți după ce mi-am dat seama? Eu l-am întrebat de Dulca și el mi-a spus mie. Nu prea voia să îmi zică. Nu știu ce, că la-la. Băi, spune-mi tu mie, eu te întreb pe tine ce părere ai de Dulca. Păi stai să vezi, că nu știu ce, o lălăia. Și după a zis: „Da, băi, nașule, eu dacă mergeam la Craiova, era pe lista mea””, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Mirel Rădoi a recunoscut că Marco Dulca este un jucător pe care îl apreciază și de care a fost mulțumit la U21:

„Marco e un jucător pe care l-am antrenat, atât la U21, cât și la naționala olimpică. E un jucător de care eu am fost foarte mulțumit”, a răspuns Rădoi.

900.000 de euro este cota de piață a lui Marco Dulca, potrivit Transfermarkt. El are 7 apariții în naționala U21 și două în cea U23. La prima reprezentativă nu și-a făcut momentan debutul.

Rădoi a fost luat în colimator imediat după prezentarea oficială. Ce l-a nemulțumit pe marele Duckadam.