„Transilvania, stat maghiar”. Eveniment controversat în România. Apelul făcut de George Simion și AUR

Octavian Vasilescu / 12.07.2022, 08:32
„Transilvania, stat maghiar”. Eveniment controversat în România. Apelul făcut de George Simion și AUR

Pe 23 iulie, Ungaria U18 și o reprezentantă U18 a Ținutului Secuiesc vor disputa un meci amical la Miercurea Ciuc. Evenimentul va marca inaugurarea noului stadion al clubului Csikszereda.

Președintele partidului AUR, George Simion, încearcă să blocheze acest meci amical. El este de părere că oamenii din zonă încearcă să întărească noțiunea de Ținut Secuiesc și nu se gândesc la fotbal.

George Simion cere oprirea amicalului Ungaria U18 – Ținutul Secuiesc U18, de la Miercurea Ciuc

Conducerea clubului Csikszereda Miercurea Ciuc a vrut să inaugureze noul stadion cu un amical România U18 – Ungaria U18. Tricolorii mici n-au putut onora invitația, pentru că este o perioadă de vacanță. De asemenea, România U18 nu are selecționer acum.

În consecință, s-a ajuns la varianta reprezentativei Ținutului Secuiesc U18. Ea va cuprinde mai mulți jucători din zonă.

George Simion a reacționat vehement:

„AUR solicită Guvernului României, prin Instituția Prefectului – Județul Harghita, să facă demersuri pentru oprirea meciului de fotbal dintre naționala Under 18 a Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc.

Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc.

Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a transmis Simion, pe site-ul oficial al partidului AUR.

Stadion modern la Miercurea Ciuc

Proiectul arenei de la Miercurea Ciuc a costat 3 milioane de euro. Acolo a fost ridicată o tribună de 1,400 de locuri, iar banii au venit de la guvernul maghiar.

Din 2019 se fac investiții pe bandă rulantă la Miercurea Ciuc. Csikszereda joacă în prezent în Liga 2.

Jucătorii de la Csikszereda Miercurea Ciuc au testat deja noua arenă în cadrul unui meci amical cu Chindia Târgoviște. Gruparea din Liga 1 s-a impus la limită, scor 1-0.

Inaugurarea oficială ar trebui să aibă loc pe 23 iulie, de la ora 17:00.