„Trebuie să ne revenim psihic”! Reacţia lui Săpunaru după o săptămână complicată pentru giuleşteni

George Drafta 13.11.2022, 00:41
„Trebuie să ne revenim psihic”! Reacţia lui Săpunaru după o săptămână complicată pentru giuleşteni

Fundaşul Rapidului şi-a găsit mai greu cuvintele după ce apărarea giuleştenilor a dat din nou rateuri şi în faţa alb-albaştrilor.

Se întâmplase la fel şi cu FCSB, dar şi în faţa Farului lui Gică Hagi. Dacă în cele două situaţii trupa din Grant a pierdut confruntările, de data aceasta a evitat înfrângerea graţie unei reprize secunde foarte bune. Care a anulat avantajul luat de adversari după doar 20 de minute.

„Am făcut două greșeli colective, le-am oferit acest avantaj de două goluri, după care a trebuit să alergăm după egalare și victorie. Felicit galeria, publicul, atmosfera din Giulești nu o găsești nicăieri în România. Cred că am luptat 90 de minute, indiferent că am avut acele două goluri la început, trebuia să câștigăm. E nebunie la început de meci, vrem să facem prea mult, și ne încurcăm la lucrurile importante.

Nu știu cât de bine vine această pauză, e prima dată în istorie când e un Campionat Mondial în noiembrie decembrie. Trebuie să ne revenim psihic, pentru că meciul cu FCSB ne-a cam turnat plumb în picioare. Suntem pe locul 2, șanse reale de a ne califica și în Cupă, suntem pe drumul cel bun, suntem în obiectiv, dar mai important e ce se întâmplă la sfârșitul sezonului. Degeaba suntem acum în top, dacă la final nu mai suntem acolo”, a fost mesajul lui Săpunaru după ultimul fluier a lui Adrian Cojocaru.

Rapidiştii au luat patru puncte din duelurile cu oltenii din sezonul regular, după s-au impus în tur cu 1-0 în Bănie
Rapidiştii au luat patru puncte din duelurile cu oltenii din sezonul regular, după s-au impus în tur cu 1-0 în Bănie

Avertismentul căpitanului

Rapidul a ratat play-off-ul în sezonul trecut, atunci când de asemenea alb-vişiniii au avut un start lansat. Însă şi-au pierdut cadenţa pe parcursul sezonului regular. Săpunaru a fost şi atunci în tricoul Rapidului şi este din acest motiv precaut înaintea ultimelor 12 runde rămase de jucat din prima parte a stagiunii.

„Nu e vorba de emoţie. Fotbalul se joacă pe teren, nu ai de unde să știi ce se întâmplă. Noi abordăm fiecare meci la victorie. Nu știu dacă contează adversarii cât contează să fim noi în formă. E mai important să jucăm noi bine. Nu vorbim de Europa. Ne interesează doar play-off-ul și dacă intrăm acolo, va fi care pe care. Vă promit eu”, a fost promisiunea căpitanului giuleştenilor. 

Săpunaru a reluat duelurile cu Mirel Rădoi din urmă cu mai bine de 10 ani. De data aceasta, unul dintre ei se află într-o altă postură. Iar antrenorul Craiovei nu şi-a ascuns admiraţia pentru veteranul Rapidului, cu care şi-ar fi dorit să împartă vestiarul în trecut. Acesta din urmă i-a întors serviciul.

„Îmi doresc să demonstreze ca antrenor, a fost unul dintre jucătorii mari ai României”, a punctat „Săpun”.