Tricolorii, distruși fără milă. Fost fundaș al echipei naționale: „Noi vrem să batem Franța și Croația și ne luptăm cu Faroe și Luxemburg”

Olteanu Ștefan 27.09.2022, 09:44
Tricolorii, distruși fără milă. Fost fundaș al echipei naționale: „Noi vrem să batem Franța și Croația și ne luptăm cu Faroe și Luxemburg”

În ciuda victoriei de moral pe care au reușit să o obțină contra Bosniei Herzegovina, scor 4-1 în Giulești, „tricolorii” au fost distruși fără milă de Gică Mihali (56 de ani), fost fundaș al echipei naționale cu 31 de apariții în prima reprezentativă. Acestuia nu i-a venit să creadă în momentul în care a citit că România va evolua de acum în Liga C a Ligii Națiunilor, alături de naționale precum Insulele Feroe sau Luxemburg.

„Nu îmi vine să cred, vai de mama noastră!”. Gică Mihali, fost fundaș al echipei naționale, a ieșit la atac! „Tricolorii” sunt vizați

„Tricolorii” și-au mai spălat din păcate, luni seară, când au reușit să învingă Bosnia Herzegovina cu 4-1 în Giulești și să termine campania de Liga Națiunilor cu un succes de moral, însă această victorie nu îl încântă pe Gică Mihali, fost fundaș al echipei naționale.

Bosnia Herzegovina era deja sigură de prima poziție în grupă și a menajat mai mulți jucători, fapt ce i-a ajutat în mod evident pe elevii lui Edi Iordănescu. De asemenea, un detaliu și mai supărător este acela că victoria de luni seară nu a ajutat-o pe România să urce pe locul 3 în grupă. Finlanda a învins cu 2-0 Muntenegru în deplasare, iar „tricolorii” rămân pe locul 4, devenind protagoniști ai unei retrogradări rușinoase.

România va evolua în următoarea ediție a Ligii Națiunilor în Liga C valorică, alături de selecționate precum Insulele Feroe, Luxemburg, Kosovo, Azerbaijan sau Bulgaria.

Gică Mihali, fost component al „Generației de Aur”, care a evoluat în toate meciurile din faza grupelor de la Campionatul Mondial din 1994 și a învins selecționate precum Argentina sau Columbia, nu poate crede nivelul la care a ajuns echipa națională.

„Sunt puțin confuz la ora asta. Am citit acum, a postat cineva că de acum înainte vom juca cu Luxemburg și Feroe. Nu îmi vine să cred! Vai de mama noastră! Cum am putea noi să trecem peste Franța, peste Croația în preliminariile Euro 2024? Când noi nu trecem de Bosnia…”, s-a întrebat fostul mare internațional.

Edi Iordănescu trebuie susținut, consideră Gică Mihali

Deși este pe deplin dezamăgit de situația naționalei, Gică Mihali nu crede că este vina lui Edi Iordănescu pentru deznodământul din Liga Națiunilor. Schimbările repetetate de selecționeri din ultimii ani l-au făcut să își dea seama că adevărata problemă este la nivelul jucătorilor:

„Nu știu ce a decis Edi Iordănescu, dar am tot schimbat antrenorii. A plecat Contra, a plecat Rădoi… Nu cred că e o soluție să îi schimbăm la infinit. Să ne uităm la ce echipe joacă fotbaliștii noștri. Nu avem materie primă! Tot acolo am ajunge indiferent de selecționer.

Nu că nu îmi place de jucătorul ăsta, Tudor Băluță. Dar a fost plecat 3 ani și a jucat două meciuri oficiale. Acum, revenit în țară, după trei meciuri, e chemat la națională. Copilul ăsta a fost plecat, a fost accidentat pe la Kiev, în Anglia. El nu a jucat!

Poate sunt rău, dar eu nu am avut șansa asta. Eu jucam titular și am fost lăsat acasă pentru Mondialul din Franța. Acum joci 3 meciuri și ești chemat la națională”, a mai adăugat Gică Mihali, potrivit gsp.ro.

Pe 9 octombrie va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024. Grupa de vis și scenariul horror pentru România! Playsport îți prezintă în premieră ce adversari poate avea naționala la tragerea la sorți.